cpt. Cook
 

Fazolové lusky s rajčaty

Fazolové lusky s uzeným masem

Fazolové lusky s vejci

Fazolové lusky se smetanou

Fazolové lusky v ostré omáčce

Gratinované fazolky se sýrem

Hrášek na smetaně

Hrášek po francouzsku

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Hrášek po vídeňsku

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  80 dkg čerstvého zeleného hrášku, 15 dkg tuku, 3 dkg hladké mouky, sůl, 3 dkg pískového cukru, zelená petrželka, 1/8 l vývaru z masa nebo z kostky masoxu
zkopírováno z http://www.tacos.cz Opláchnutý hrášek uvaříme nezakrytý ve vroucí vodě doměkka a scedíme. Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme jemně rozsekanou petrželku, trochu osmahneme, podlijeme vývarem z hrášku nebo z masa a vložíme okapaný hrášek, osolíme, osladíme, zamícháme a krátce povaříme. K dušenému hrášku můžeme přidat dvě lžíce sladké smetany. Podáváme jako samostatný pokrm s vařenými brambory a se sázeným vejcem anebo jako přílohu k masu.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3035x    verze pro tisk

Hrášek zapečený

Hrášek zapečený s houbami a praženým strouháním

Klášterní fazolky

Piselli alla fiorentina
(Hrášek po florentsku)

Piselli alla romana
(Hrášek po římsku)

Risi - bisi

Vařené fazolky se strouhankou a vejci

Zapečené fazolky

Zelené fazolky po egyptském způsobu

Zelené fazolky po tunisku
(Lubia chadra)

Zelené fazolky se smaženou houskou