cpt. Cook
 

Galicijská polévka
(Caldo Gallego)

Giouvarlakia avgolémono
(Masové koule ve vaječno-citrónové polévce)

Gulášová polévka

Gulášová polévka

Gulášová polévka

Gulášová polévka

Hnědá polévka

Houbová polévka s bramborem a zvěřinovými koulemi

Hovězí polévka

Hovězí polévka s masovými knedlíčky

Hovězí polévka s tykví

Hovězí polévka základní

Italská drůbeží polévka

Jarušácká polévka

Játrová polévka

Játrová polévka s nočky

Jemná telecí polévka se zeleninou

Kapusta s vepřovým masem

Slovensko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Kapustová polievka zo Záhoria

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  115 dkg uzeného masa, 1.15 l vody, 215 dkg kysaného zelí, 4 kuličky celého pepře, 4 zrnka nového koření, 1/2  bobkový list, kmín, 2  cibule, 15 dkg vepřového sádla, 2 lžíce hladké mouky, mletá paprika, 115 dkg brambor, kysaná smetana, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Omyté uzené maso vložíme do vroucí vody a uvaříme doměkka. Uvařené maso vyjmeme z vývaru a pokrájíme na menší kostky. Do vývaru z uzeného masa vložíme pokrájené zelí, přidáme zrnka celého pepře a nového koření, bobkový list, trochu kmínu a uvaříme. Brambory uvaříme zvlášť v osolené vodě. Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno, zpěníme na sádle, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku. Do hotové zamícháme mletou červenou papriku, zalijeme trochou studené vody, dobře rozmícháme, nalijeme do vroucí polévky a povaříme 20 minut. Do zahuštěné polévky přidáme uvařené brambory, pokrájené uzené maso, zakysanou smetanu a ještě krátce povaříme. Pokud třeba, dosolíme.
vloženo 16.12.2012    zobrazeno 1980x    verze pro tisk

Kari krém z kuřete