cpt. Cook
 

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Karbanátky z hrachu a krup

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  215 dkg hrachu, 20 dkg vařených krup, 3  vejce, 12 dkg slaniny, 1/2 větší cibule, 1/2 stroužek česneku, sůl, mletý pepř, majoránka, strouhanka, tuk na smažení
zkopírováno z http://www.tacos.cz Hrách přebereme, opláchneme a po namočení uvaříme doměkka. Potom jej prolisujeme, smícháme s doměkka uvařenými kroupami, jedním vejcem a trochou strouhanky, osolíme, opepříme a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, kterou jsme zesklovatěli na rozpálené na kostičky nakrájené slanině. Chuťově zvýrazníme špetkou majoránky a prolisovaným česnekem. Dobře promícháme a tvarujeme karbanátky, které obalujeme v rozmíchaných vejcích a strouhance a smažíme na tuku. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo bramborová kaše, sladkokyselá okurka nebo míchaná sterilovaná zelenina.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2121x    verze pro tisk

Kočičí svatba

Kočičí tanec (čočka s kroupami)

Kofty z červené čočky s kuskusem

Kořeněné cizrnové ragú s květákem
(Spiced chickpea & cauliflower stew)

Lahůdkové boby

Linsengemüse
(Čočka na kyselo s nudlemi)

Máslové fazole s pečeným květákem

Mauři a křesťané

Mexický ohnivý hrnec

Mléčná fazolová kaše

Moravské fazole se sušenými švestkami

Mungo na černých houbách a cibuli

Noky z fazolové mouky
(Gnocchi con farina di fagioli)

Pálenec (hrách pražený na sádle)

Pasta e fagioli alla napoletana
(Fazole s těstovinami po napoletánsku)

Pikantní čočka

Pučálka (hrách pražený nasucho)

Ragú z lesních hub a hnědé čočky

Revithia
(Cizrnový hrnec)