cpt. Cook
 

Fazole zapečené s kyselým mlékem

Fazole zapečené se sýrem a vejci

Fazole zapečené se škvarky

Fazole zapečené se zelím

Fazolová kaše

Fazolové hašé s bylinkami

Fazolové karbanátky

Fazolové karbanátky s cibulí a pórem

Fazolové kotlety

Fazolový casserole s dvojí klobáskou a sýrovým křupáním

Gratin z bílých fazolí se slaninou a mimolette

Houbové frikasé z korálové čočky
(Frocassée de lentilles corail et champignons)

Hrách po španělsku

Hrách zapečený se zelím

Hrachová kaše

Hrachová kaše na bešamelu

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Hrachové karbanátky

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  40 dkg hrachu, sůl, rohlík, mléko, 1/2 lžíce směsi do mletých mas, 3 stroužky česneku, 2  vejce, 1/2  cibule, 15 dkg slaniny, 15 dkg uzeného masa nebo šunky, olej na smažení, 1/2  vejce, strouhanka na obalení
zkopírováno z http://www.tacos.cz Hrách přes noc namočíme a uvaříme do měkka. Pak jej prolisujeme. Přidáme pokrájenou cibuli osmaženou na kostičkách slaniny, ve mléce nebo vodě namočenou a vymačkanou žemli, sušený nebo lisovaný česnek, sůl, směs do mletých mas, usekané uzené maso, vejce, popřípadě zahustíme trochou strouhanky. Dobře prohněteme. Ze směsi tvarujeme malé karbanátky, namočíme je v rozšlehaném vejci s trochou mléka, obalíme ve strouhance a smažíme je na rozpáleném tuku. Podáváme je s bramborovou kaší a salátem ze syrového kysaného zelí (kysané zelí s nakrájenou cibulí, kmínem, popřípadě strouhanou mrkví s trochou oleje).
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2535x    verze pro tisk

Hrachové karbanátky

Hrachové lívanečky s kysaným zelím

Hrachové šišky