cpt. Cook
 

Karbanátky z hrachu a krup

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Kočičí svatba

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  30 dkg hrachu, 115 dkg krup, 10 dkg vepřového sádla, kmín, mletý pepř, majoránka, 2 stroužky česneku, 6 dkg škvarků
zkopírováno z http://www.tacos.cz Přebraný, propraný a předem namočený hrách uvaříme doměkka. Zvlášť se lžící sádla a s kmínem uvaříme propláchnuté a předem namočené kroupy. (Při vaření krup je vhodnější dát více vody, protože se snadno připalují.) Pokud se všechna voda při vaření neodpaří, slijeme ji, uvařený hrách promícháme s kroupami, osolíme, opepříme, přidáme rozemnutou majoránku a prolisovaný česnek a na malém množství sádla společně prohřejeme. Mastíme rozehřátými škvarky, podáváme se salátem z kyselého zelí nebo s kyselou okurkou.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2177x    verze pro tisk

Kočičí tanec (čočka s kroupami)

Kofty z červené čočky s kuskusem

Kořeněné cizrnové ragú s květákem
(Spiced chickpea & cauliflower stew)

Lahůdkové boby

Linsengemüse
(Čočka na kyselo s nudlemi)

Máslové fazole s pečeným květákem

Mauři a křesťané

Mexický ohnivý hrnec

Mléčná fazolová kaše

Moravské fazole se sušenými švestkami

Mungo na černých houbách a cibuli

Noky z fazolové mouky
(Gnocchi con farina di fagioli)

Pálenec (hrách pražený na sádle)

Pasta e fagioli alla napoletana
(Fazole s těstovinami po napoletánsku)

Pikantní čočka

Pučálka (hrách pražený nasucho)

Ragú z lesních hub a hnědé čočky

Revithia
(Cizrnový hrnec)