cpt. Cook
 

Kočičí svatba

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Kočičí tanec (čočka s kroupami)

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  215 dkg čočky, 115 dkg krup nebo krupek, sůl, majoránka, 6 dkg vepřového sádla nebo škvarků se sádlem, 1/2  cibule
zkopírováno z http://www.tacos.cz Čočku přebereme, propereme, namočíme a uvaříme doměkka. Zvlášť v osolené vodě se lžící sádla uvaříme přebrané a předem namočené kroupy. Při vaření krup dáváme dvojnásobné množství vody a dbáme na to, aby se nepřipálily. Uvařenou a scezenou čočku smícháme s odcezenými kroupami, osolíme, přidáme špetku rozemnuté majoránky a promastíme rozpuštěným sádlem nebo škvarky, případně nadrobno nakrájenou cibulí osmaženou na sádle. Podáváme se sladkokyselou okurkou nebo salátem z kyselého zelí.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2742x    verze pro tisk

Kořeněné cizrnové ragú s květákem
(Spiced chickpea & cauliflower stew)

Lahůdkové boby

Linsengemüse
(Čočka na kyselo s nudlemi)

Máslové fazole s pečeným květákem

Mauři a křesťané

Mexický ohnivý hrnec

Mléčná fazolová kaše

Moravské fazole se sušenými švestkami

Mungo na černých houbách a cibuli

Pálenec (hrách pražený na sádle)

Pasta e fagioli alla napoletana
(Fazole s těstovinami po napoletánsku)

Pikantní čočka

Pučálka (hrách pražený nasucho)

Ragú z lesních hub a hnědé čočky

Revithia
(Cizrnový hrnec)

Rice and peas
(Rýže a hrášek)

Sója na slanině

Sója s cibulí