cpt. Cook
 

Kdoule plněné jehněčím

Kebab orman

Kreolské maso

Kuskus se skopovým masem
(Couscous au mouton)

Kůzlečí řízky

Lulja kebab

Madráské skopové maso na karí

Marocký kuskus

Maso jako med

Musaka

Pečená skopová kýta s fazolemi

Pečené orientální jehněčí maso

Pečený skopový hřbet s bylinkami a vínem

Perské skopové kotlety

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Pikantní pečená skopová kýta

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1.15 kg skopové kýty, mletý pepř, nové koření, jalovec, bobkový list, 1/2  cibule, 20 dkg kořenové zeleniny, 6 dkg slaniny, 6 lžic másla, 3 lžíce citrónové šťávy, 2 dl smetany, 2 lžíce hladké mouky, 1/2 lžičky moučkového cukru, 15 lžic rybízového džemu, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Kýtu naklepeme, osolíme a protáhneme slaninou. Cibuli osmahneme na másle, vložíme k ní maso, přidáme koření, podle potřeby podlijeme vodou a maso dusíme v troubě doměkka. Při pečení maso obracíme a podle potřeby přeléváme šťávou a podléváme vodou. K téměř měkkému masu přidáme zeleninu a udusíme ji. Maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme smetanou a rozšleháme. Omáčku přisladíme, zakapeme citrónovou šťávou, přidáme rozmíchaný rybízový džem a za stálého míchání ji dobře povaříme. Maso nakrájíme na porce, prohřejeme v omáčce, rozdělíme na nahřáté talíře a zalijeme prolisovanou omáčkou. Podáváme s knedlíkem.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2509x    verze pro tisk

Plněná jehněčí kýta

Plov

Ražniči

Ražniči na grilu

Skopová korma