cpt. Cook
 

Kebab orman

Kreolské maso

Kuskus se skopovým masem
(Couscous au mouton)

Kůzlečí řízky

Lulja kebab

Madráské skopové maso na karí

Marocký kuskus

Maso jako med

Musaka

Pečená skopová kýta s fazolemi

Pečené orientální jehněčí maso

Pečený skopový hřbet s bylinkami a vínem

Perské skopové kotlety

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Pikantní pečená skopová kýta

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1.15 kg skopové kýty, mletý pepř, nové koření, jalovec, bobkový list, 1/2  cibule, 20 dkg kořenové zeleniny, 6 dkg slaniny, 6 lžic másla, 3 lžíce citrónové šťávy, 2 dl smetany, 2 lžíce hladké mouky, 1/2 lžičky moučkového cukru, 15 lžic rybízového džemu, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Kýtu naklepeme, osolíme a protáhneme slaninou. Cibuli osmahneme na másle, vložíme k ní maso, přidáme koření, podle potřeby podlijeme vodou a maso dusíme v troubě doměkka. Při pečení maso obracíme a podle potřeby přeléváme šťávou a podléváme vodou. K téměř měkkému masu přidáme zeleninu a udusíme ji. Maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme smetanou a rozšleháme. Omáčku přisladíme, zakapeme citrónovou šťávou, přidáme rozmíchaný rybízový džem a za stálého míchání ji dobře povaříme. Maso nakrájíme na porce, prohřejeme v omáčce, rozdělíme na nahřáté talíře a zalijeme prolisovanou omáčkou. Podáváme s knedlíkem.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2020x    verze pro tisk

Plněná jehněčí kýta

Plov

Ražniči

Ražniči na grilu

Skopová korma

Skopová kotleta po japonsku