cpt. Cook
 

Královské roštěnky

Krokety z vařeného masa

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Lovecká ruláda

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  30 dkg zadního hovězího, 6 dkg anglické slaniny, 10 dkg klobásy, cibule, olej, hladká mouka, sůl, mletý pepř, česnek
zkopírováno z http://www.tacos.cz Hovězí maso rozkrojíme na silnější plát, naklepeme a potřeme česnekem. Na plát masa položíme anglickou slaninu nakrájenou na plátky, po délce nakrájené plátky moravské klobásy a vše zabalíme a zavážeme tenkým motouzem. Na tmavší osmahnutou cibulku, kterou zalijeme hovězím vývarem, položíme osolenou a opepřenou ruládu a dusíme do měkka. Pak ruládu vyjmeme a sejmeme motouz. Zbylou šťávu vysmahneme na tuk. Lehce zaprášíme hladkou moukou a znovu zalijeme hovězím vývarem, přidáme trochu utřeného česneku a povaříme. Dostatečně provařenou šťávu scedíme a ochutíme.

www.tacos.cz Jako přílohu si připravíme bramborové těsto, které rozválíme na tenký plátek. Na pánvi opražíme na sucho prosátou strouhanku a vložíme ji na připravené bramborové těsto. Zabalíme do plátěného ubrousku, na konci zavážeme a vaříme ve vodě asi 25 minut. Po uvaření nakrájíme na plátky. Podáváme s plátky hotové rulády.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1624x    verze pro tisk

Maďarské roštěnky se smetanou

Maffé

Marinovaná roštěná

Maso na víně

Masové kostky po čínsku

Medailónky na kanapkách

Mginah

Milánská pečeně

Milánská roštěnka

Minutka s garam másalou

Moravská roštěná

Moravský divoký šíp

Nadívaná svíčková v římském hrnci

Námořnické hovězí plátky

Námořnické maso

Nudličky ze svíčkové s pórkem

Okaté maso