cpt. Cook
 

Královské roštěnky

Krokety z vařeného masa

Lovecká ruláda

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Maďarské roštěnky se smetanou

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  4  roštěnky, sůl, mletý pepř, 1/2 lžíce vepřového sádla, hladká mouka, 4 zrnka celého pepře, 2 zrnka nového koření, 1/2  bobkového listu, citrónová kůra, 3 lžíce bílého vína, 1/2 šálek kořenové zeleniny (pokrájená na nudličky), 1/2 lžíce másla, 1/2 lžíce kaparů, 1/4 l kysané smetany
zkopírováno z http://www.tacos.cz Roštěnky slabě naklepeme, na okraji nařízneme, osolíme, poprášíme hladkou moukou a na obou stranách je opečeme. Přendáme je na talíř, ve zbylém tuku osmažíme pokrájenou cibuli, roštěnky vložíme zpět a podlijeme vývarem, přidáme koření a citrónovou kůru. Během dušení přilijeme víno. Jakmile jsou roštěnky téměř měkké, vyjmeme je, šťávu i s kořením vlijeme do hrnku, přilijeme smetanu, přidáme mouku a za stálého míchání povaříme. Pak omáčku přecedíme na roštěnky, přidáme zeleninu podušenou na másle s posekanými kapary a necháme společně asi 5 minut dusit. Upravíme přidáním citrónové šťávy.

www.tacos.cz Příloha: noky, jemný knedlík, na ozdobu osminky citrónu

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1612x    verze pro tisk

Maffé

Marinovaná roštěná

Maso na víně

Masové kostky po čínsku

Medailónky na kanapkách

Mginah

Milánská pečeně

Milánská roštěnka

Minutka s garam másalou

Moravská roštěná

Moravský divoký šíp

Nadívaná svíčková v římském hrnci

Námořnické hovězí plátky

Námořnické maso

Nudličky ze svíčkové s pórkem

Okaté maso