cpt. Cook
 

Köttbullar
(Švédské masové kuličky)

Krokety z vepřového masa s citrónovou omáčkou

Krumlovský drak

Křenové placky

Kuličky v rajčatové omáčce

Kuličky z masa a sýra

Kuličky z mletého masa s garam másalou

Kuličky z mletého mase v zelenině

Lví hlavy - Šitsitou

Malostranské placičky

Marinované karbanátky

Marocké závitky

Máslové řízky

Masové knedlíčky s paprikou a těstovinami

Masové knedlíčky v omáčce

Masové koule s rýží
(Palle di carne trittata con riso)

Masové koule v pikantním hořčičném sosu

Masové kuličky

Řecko   bluestarbluestarbluestarbluestarwhitestar

Masové kuličky po řecku

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  2 lžíce olivového oleje, 90 dkg mletého jehněčího masa, 2  vejce, 1/2 šálku strouhanky, 1/4 šálku černých oliv Kalamata, 1/4 šálku nasekané zelené petrželky, 3 lžíce strouhané fety, 3 lžíce nasekané máty peprné, 1/2 lžíce nasekané dobromysli, 1/2 stroužek česneku, 1.15 lžičky soli, 1/4 rychle sterilovaného citrónu
zkopírováno z http://www.tacos.cz Přivedeme v hrnci k varu vodu, osolíme ji a vložíme omytý celý citrón, povaříme 15 minut. Potom jej vyjmeme a necháme zchládnout. V míse dobře rukama promícháme mleté maso, nasekané vypeckované olivy, chlebovou strouhanku, petrželku, mátu, strouhaný sýr, oregano, rozetřený česnek se solí a nasekaný konzervovaný citrón. Předehřejeme troubu na 220 °C. Olivovým olejem vymažeme plech, na kterém budeme kuličky péci. Z masové směsi tvoříme koule o průměru do 4 cm, klademe je na vymazaný plech do pravidelných řad, aby se navzájem dotýkaly. Pečeme je v troubě asi 20 minut, nebo dokud nejsou pevné a propečené, teplota v jejich středu by měla být asi 75 °C. Před podáváním je necháme mimo troubu 5 minut dojít a potom servírujeme s rajskou omáčkou.
vloženo 06.10.2013    zobrazeno 2218x    verze pro tisk

Masové kuličky s čedarem zapečené v orzu