cpt. Cook
 

Musaka s bramborami

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Musaka z Belvederu

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  6 středně velkých brambor, 2  cibule, 2  tykve (po 300 g), 2  papriky, 150 dkg mletého masa, 1/2  rohlík, 1/2  bílek, 15 dkg uherského salámu nebo poličanu, karí koření, tymián, sůl, olej
zkopírováno z http://www.tacos.cz Syrové brambory nakrájíme na 0,5 cm silné plátky, cibule na tenká kolečka, tykve oloupeme a nakrájíme na 0,5 silné plátky, papriky na proužky. Maso smícháme s rozmočenou žemlí, bílkem, jemně nakrájeným salámem, kořením a solí. Zpracujeme v nepříliš hustou hmotu. Zapékací misku vymažeme olejem a naskládáme na dno plátky brambor. Dále skládáme vrstvy cibule, tykve, paprik. Osolíme. Na zeleninové vrstvy navršíme hmotu z mletého masa a na ni dáme opět tenkou vrstvu bramborových, plátků. Zapékací misku přiklopíme a v předehřáté troubě zapékáme při 120 °C 60 minut.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1523x    verze pro tisk

Musaka z mletého masa a rýže

Musaka z mletého masa a zelí

Musaka z mletého masa s lilkem nebo tykvičkami

Musaka z tykve

Mussaka

Nákyp z mletého masa s cibulí

Nervózní karbenátky na grilu

Novoroční závitky Tiung

Obalovaná vejce

Olomoucký sekaný řízek

Ostravský sekaný kotlet

Pečené karbanátky

Pekingské masové kuličky

Pikantní klobásky

Pikantní mleté hovězí řízky s anglickou omáčkou

Placičky z mletého masa

Pljeskavica

Plněná zelenina po turecku