cpt. Cook
 

Masový závin

Mexické masové kuličky v rajčatech

Mittitei

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Mleté maso s houbami a jáhlami

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  30 dkg mletého hovězího masa, 30 dkg čerstvých hub, mrkev, 1/2  cibule, 2 lžíce olivového oleje, 1/8 l masového vývaru, 10 dkg smetany, 2 lžíce citrónové šťávy, sůl, cayenský pepř,

Na zeleninu: 2  cibule, 215 dkg jáhel, rozmarýn, tymián, šalvěj, zelená petrželka, 1/2 lžíce olivového oleje, 1/2 l vody, sůl

zkopírováno z http://www.tacos.cz V hrnci rozehřejeme olej, vložíme jemně nasekané cibule a polovinu zelených bylinek, přidáme jáhly, za stálého míchání necháme 2 minuty zpěnit. Osolíme, podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou 30 minut, až jsou jáhly měkké.

www.tacos.cz Na velké pánvi rozehřejeme olej. Vložíme do něj na plátky nakrájené houby a cibuli, na tenké nudličky nakrájenou mrkev, maso a zbývající bylinky a za stálého míchání na prudším ohni pečeme, až se maso drolí. Podlijeme vývarem a zamícháme, aby se připečeniny rozškvařily. Přimícháme smetanu, přikryjeme a 5 minut dusíme na mírném ohni. Osolíme, ochutíme citrónovou šťávou a okořeníme vydatnou špetkou cayenského pepře. Podáváme s jáhlami na nahřátým talířích, jako příloha je vhodný rajčatový salát.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2222x    verze pro tisk

Mleté maso zapékané v paprikách s tykví

Musaká
(Nákyp s lilkem)

Musaka

Musaka s bramborami

Musaka z Belvederu

Musaka z mletého masa a rýže

Musaka z mletého masa a zelí

Musaka z mletého masa s lilkem nebo tykvičkami

Musaka z tykve

Mussaka

Nákyp z mletého masa s cibulí

Nervózní karbenátky na grilu

Novoroční závitky Tiung

Obalovaná vejce

Olomoucký sekaný řízek

Ostravský sekaný kotlet