cpt. Cook
 

Lví hlavy - Šitsitou

Malostranské placičky

Marinované karbanátky

Marocké závitky

Máslové řízky

Masové knedlíčky s paprikou a těstovinami

Masové knedlíčky v omáčce

Masové koule s rýží
(Palle di carne trittata con riso)

Masové koule v pikantním hořčičném sosu

Masové kuličky

Masové kuličky po řecku

Masové kuličky s čedarem zapečené v orzu

Masové kuličky smyrenské

Masové závitky z kyselého zelí a masa

Masový závin

Mexické masové kuličky v rajčatech

Mittitei

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Mleté maso s houbami a jáhlami

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  30 dkg mletého hovězího masa, 30 dkg čerstvých hub, mrkev, 1/2  cibule, 2 lžíce olivového oleje, 1/8 l masového vývaru, 10 dkg smetany, 2 lžíce citrónové šťávy, sůl, cayenský pepř,

Na zeleninu: 2  cibule, 215 dkg jáhel, rozmarýn, tymián, šalvěj, zelená petrželka, 1/2 lžíce olivového oleje, 1/2 l vody, sůl

zkopírováno z http://www.tacos.cz V hrnci rozehřejeme olej, vložíme jemně nasekané cibule a polovinu zelených bylinek, přidáme jáhly, za stálého míchání necháme 2 minuty zpěnit. Osolíme, podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou 30 minut, až jsou jáhly měkké.

www.tacos.cz Na velké pánvi rozehřejeme olej. Vložíme do něj na plátky nakrájené houby a cibuli, na tenké nudličky nakrájenou mrkev, maso a zbývající bylinky a za stálého míchání na prudším ohni pečeme, až se maso drolí. Podlijeme vývarem a zamícháme, aby se připečeniny rozškvařily. Přimícháme smetanu, přikryjeme a 5 minut dusíme na mírném ohni. Osolíme, ochutíme citrónovou šťávou a okořeníme vydatnou špetkou cayenského pepře. Podáváme s jáhlami na nahřátým talířích, jako příloha je vhodný rajčatový salát.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1873x    verze pro tisk

Mleté maso zapékané v paprikách s tykví

Musaká
(Nákyp s lilkem)