cpt. Cook
 

Gratinovaná ztracená vejce na špenátu

Krémový špenát se smaženou vekou
(Spenótfőzelék bundás kenyérrel)

Malfatti
(Špenátové knedlíčky)

Itálie - Alto Adige   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Nočky z chleba a mangoldu s alpským sýrem

Gnocchetti di pane con formaggio di malga

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  40 dkg tvrdého jihotyrolského chleba, 60 dkg mangoldu, 2  vejce, hladká mouka, 2.15 dl mléka, italský sýr z alpských pastvin, 7 dkg alpského másla, 1/2 snítka šalvěje, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Okoralý chléb nakrájejte na kostičky, vložte je do mísy, zalijte mlékem a nechte 4-5 hodin změknout. Mangold očistěte, omyjte a nakrájejte, uvařte jej v osolené vodě, sceďte, nechte vychladnout a nakrájejte. Přidejte ho k chlebu, dobře promíchejte, přidejte vejce a špetku soli a pepře, přendejte do mixéru a chvíli mixujte. Těsto dejte na vál, poprašte ho moukou a postupně ho hněťte, přičemž přidávejte mouky jen tolik, aby bylo kompaktní, ale vláčné. Rozdělte je na kousky, pod rukama z nich vyválejte dlouhé válečky o průměru asi 2 cm a nakrájejte je na malé kousky.

www.tacos.cz Na malé pánvi lehce opečte máslo do barvy lískových oříšků se šalvějí. Nočky uvařte ve vroucí osolené vodě. Jakmile vyplavou na povrch, slijte je. Promíchejte je ve vrstvách se strouhaným zralým sýrem z alpských pastvin (malga) a šalvějovým máslem. Ihned podávejte.

vloženo 15.04.2022    zobrazeno 457x    verze pro tisk

Pohankové placky plněné špenátem

Pounti auvergnat
(Zapečený mangold z Auvergne)

Špenát dušený

Špenát na janovský způsob
(Spinaci alla genovese con acciughe, uvetta e pinoli)

Špenát na řecký způsob

Špenát na slanině s palačinkami

Špenát pečený

Špenát zapečený s vejci

Špenátová hnízdečka

Špenátová roláda

Špenátové karbanátky

Špenátové knedlíčky s vývarem
(Brodo con polpette di spinaci)

Špenátové krokety I

Špenátové krokety II

Špenátové lívanečky

Špenátové lívanečky