cpt. Cook
 

Gratinovaná ztracená vejce na špenátu

Krémový špenát se smaženou vekou
(Spenótfőzelék bundás kenyérrel)

Malfatti
(Špenátové knedlíčky)

Nočky z chleba a mangoldu s alpským sýrem
(Gnocchetti di pane con formaggio di malga)

Pohankové placky plněné špenátem

Pounti auvergnat
(Zapečený mangold z Auvergne)

Špenát dušený

Špenát na janovský způsob
(Spinaci alla genovese con acciughe, uvetta e pinoli)

Špenát na řecký způsob

Špenát na slanině s palačinkami

Špenát pečený

Špenát zapečený s vejci

Špenátová hnízdečka

Špenátová roláda

Špenátové karbanátky

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Špenátové knedlíčky s vývarem

Brodo con polpette di spinaci

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  150 dkg špenátu, 15 dkg másla, 2  žloutky, 3 lžíce strouhaného parmazánu, hladká mouka, 1/2  vejce, strouhanka, 1.2 l vývaru
zkopírováno z http://www.tacos.cz Špenát dobře omyjte, vodu vymačkejte a listy rozmixujte na protlak. Vzniklé pyré se naleje do hrnce na rozpuštěné máslo a za stálého míchání povařte asi 10 minut na mírném ohni. Pak se nechá stranou a po zchladnutí promíchejte se žloutky a strouhaným parmezánem. Vzniklá směs se rozetře dotenka na máslem potřené mramorové ploše a nechá se vychladnout. Poté se z tohoto těsta pomoučenýma rukama vyválí množství malých kuliček, které se obalí v rozšlehaném vajíčku a strouhance. Několik minut před podáváním se rychle osmaží na másle, vyjmou plochou lžící a nechají osušit na ubrousku. Podávají se horké, zvlášť se podá vývar.
vloženo 20.03.2010    zobrazeno 2211x    verze pro tisk

Špenátové krokety I

Špenátové krokety II

Špenátové lívanečky

Špenátové lívanečky