cpt. Cook
 

Gratinovaná ztracená vejce na špenátu

Krémový špenát se smaženou vekou
(Spenótfőzelék bundás kenyérrel)

Malfatti
(Špenátové knedlíčky)

Nočky z chleba a mangoldu s alpským sýrem
(Gnocchetti di pane con formaggio di malga)

Pohankové placky plněné špenátem

Pounti auvergnat
(Zapečený mangold z Auvergne)

Špenát dušený

Špenát na janovský způsob
(Spinaci alla genovese con acciughe, uvetta e pinoli)

Špenát na řecký způsob

Špenát na slanině s palačinkami

Špenát pečený

Špenát zapečený s vejci

Špenátová hnízdečka

Špenátová roláda

Špenátové karbanátky

Špenátové knedlíčky s vývarem
(Brodo con polpette di spinaci)

Špenátové krokety I

Špenátové krokety II

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Špenátové lívanečky

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg špenátového protlaku, 1.15 lžíce másla, 1.15 lžíce polohrubé mouky, 1/2 malá cibule, sůl, mletý pepř, 2  vejce, máslo na formu
zkopírováno z http://www.tacos.cz Špenát necháme rozmrazit a vodu odkapat. Na másle zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku. Zalijeme odkapanou vodou ze špenátu nebo mlékem a povaříme na hustou kaši. Po odstavení z plotny přimícháme špenát, žloutky a z bílků tuhý sníh. Je-li směs řídká, přidáme vláčnou strouhanku. Pečeme na másle lívance, plníme dušenými žampióny nebo dušeným mozečkem s vejci a spojujeme po dvou k sobě. Zdobíme syrovou zeleninou.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2482x    verze pro tisk

Špenátové lívanečky