cpt. Cook
 

Gratinovaná ztracená vejce na špenátu

Krémový špenát se smaženou vekou
(Spenótfőzelék bundás kenyérrel)

Malfatti
(Špenátové knedlíčky)

Nočky z chleba a mangoldu s alpským sýrem
(Gnocchetti di pane con formaggio di malga)

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Pohankové placky plněné špenátem

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  715 dkg špenátu čerstvého nebo třetinu zmrazeného, 2.15 dkg rozinek, 2.15 dkg piniových semínek, 9 cl mléka, 1/2 lžičky mletého muškátového oříšku, 1/2 lžička olivového oleje, 2.15 dkg parmazánu
zkopírováno z http://www.tacos.cz Upečeme placky podle receptu na palačinky z pohankové mouky. Čerstvý špenát dusíme bez podlévání 5 minut (zmrazený připravíme podle návodu), smícháme s piniovými oříšky, rozinkami, mlékem a muškátovým oříškem. Náplň důkladně rozmícháme, na každou placku dáme 2 lžíce a složíme je do tvaru vějíře. Placky dáme do ohnivzdorné mísy, potřeme olejem a posypeme nastrouhaným parmazánem. Zakryté fólií pečeme v předehřáté troubě asi 15 minut při 180°C.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3349x    verze pro tisk

Pounti auvergnat
(Zapečený mangold z Auvergne)

Špenát dušený

Špenát na janovský způsob
(Spinaci alla genovese con acciughe, uvetta e pinoli)

Špenát na řecký způsob

Špenát na slanině s palačinkami

Špenát pečený

Špenát zapečený s vejci

Špenátová hnízdečka

Špenátová roláda

Špenátové karbanátky

Špenátové knedlíčky s vývarem
(Brodo con polpette di spinaci)

Špenátové krokety I

Špenátové krokety II

Špenátové lívanečky

Špenátové lívanečky