cpt. Cook
 

Gratinovaná ztracená vejce na špenátu

Krémový špenát se smaženou vekou
(Spenótfőzelék bundás kenyérrel)

Malfatti
(Špenátové knedlíčky)

Nočky z chleba a mangoldu s alpským sýrem
(Gnocchetti di pane con formaggio di malga)

Pohankové placky plněné špenátem

Pounti auvergnat
(Zapečený mangold z Auvergne)

Špenát dušený

Špenát na janovský způsob
(Spinaci alla genovese con acciughe, uvetta e pinoli)

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Špenát na řecký způsob

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg čerstvého špenátu, 3 lžíce citrónové šťávy, 2 lžíce oleje, 40 dkg bílého jogurtu, sůl, mletý pepř, citrónová kůra z chemicky neošetřeného citrónu, vlašský ořech - půlky jader, meduňka na ozdobu
zkopírováno z http://www.tacos.cz Opraný špenát krátce podusíme v malém množství vody (listy musí zůstat celé), necháme okapat a vychladíme, ochutíme solí, pepřem, olejem a 2/3 citrónové šťávy. Jogurt ochutíme zbylou citrónovou šťávou, citrónovou kůrou, solí a pepřem. Špenát urovnáme do věnce na talíře a posypeme půlkami ořechových jader, doprostřed dáme ochucený jogurt a ozdobíme proužky citrónové kůry a lístečky čerstvé meduňky. Podáváme s bílým chlebem.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3031x    verze pro tisk

Špenát na slanině s palačinkami

Špenát pečený

Špenát zapečený s vejci

Špenátová hnízdečka

Špenátová roláda

Špenátové karbanátky

Špenátové knedlíčky s vývarem
(Brodo con polpette di spinaci)

Špenátové krokety I

Špenátové krokety II

Špenátové lívanečky

Špenátové lívanečky