cpt. Cook
 

Játrová pěna

Kapr ve smetanové marinádě

Kaviár z baklažánů

Koktajl z kuřete

Krabí koktejl

Krabí maso na karí

Krevetkový koktajl

Krevety Tokyo

Kuřecí játra na sherry

Kuřecí salát

Kuřecí salát s petrželkou

Květákový salát s vejcem

Lososová majonéza

Lososový aspik s pomeranči

Lososový koktail

Marinované žampióny

Meloun s parmskou šunkou

Mexické krevety

Čína   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Nudličky z kuřecího masa s pikantní omáčkou

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2  kuře, 2 větší salátové okurky, 1/2 lžíce zázvoru, 2 lžíce oleje, 1/2 lžičky glutasolu, sůl, vinný ocet, 1/2 dl desertního vína, 2 lžíce sójové omáčky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Očištěné kuře uvaříme ve slané vodě. Uvařené, vychladlé kuřecí maso obereme z kostí a nakrájíme na nudličky. Stejně nakrájíme oprané čerstvé okurky. Na mísu naskládáme do vějířku nejdříve nakrájené okurky a potom kuřecí maso ochucené zázvorem. Ozdobíme kouskem bílých kuřecích prsíček. Takto připravenou mísu zalijeme pikantní omáčkou podle níže uvedeného předpisu, kterou nejprve za občasného zamíchání necháme vychladnout.

www.tacos.cz Pikantní omáčka: do silného vývaru, v němž jsme kuře vařili, přidáme cibuli, česnek, vinný ocet, dezertní víno, cukr, sójovou omáčku a vegetu. Vaříme nejméně půl hodiny pod pokličkou velmi mírným varem. Nakonec sejmeme z ohně, zahustíme máčeným škrobem, scedíme a pokapeme olejem. Takto připravená omáčka je jemné, lahodné chuti. Chceme-li připravit ostřejší omáčku, vaříme spolu s uvedenými surovinami drobně sekané pfeferonky, které slouží jako ostrý dochucovací prostředek. Pokrm podáváme vychlazený.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3083x    verze pro tisk

Okurky se syrovou zeleninou