cpt. Cook
 

Nudličky z kuřecího masa s pikantní omáčkou

Okurky se syrovou zeleninou

Paprikové závitky s petrželkou, kapary a ančovičkami
(Involtini di peperoni con prezzemolo, capperi e acciughe)

Papriky plněné sýrem niva

Paštika z kuřecích jater

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Paštika z vepřových jater

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  315 dkg vepřových jater, 10 dkg slaniny, 1/2  žemle, 10 dkg rostlinného tuku, mléko,  špetka muškátového květu nebo paštikového koření, sůl, mletý pepř, 1/2 lžíce koňaku
zkopírováno z http://www.tacos.cz Očištěná a dobře omytá játra umeleme na masovém strojku nebo uškrábeme na prkénku nožem, dáme do misky a přidáme v mléce namočenou a vymačkanou žemli. Rozpustíme asi 3 lžíce tuku, přidáme utřená nebo umletá játra, osolíme, okořeníme a můžeme přidat lžíci koňaku. Směs dobře promícháme a přendáme do pudinkové formy, kterou jsme dobře vymastili tukem. Zaplníme ji pouze do tří čtvrtin výšky, aby se voda nedostala do paštiky. Vaříme asi 1 hodinu ve vodní lázni a potom necháme dobře vychladnout, aby ztuhla. Paštiku krájíme na plátky, které podáváme obložené kolečky salátové okurky, osminkami rajčat, proužky paprik nebo kapií nebo zeleninovým salátem. Tuto paštiku můžeme připravovat i z pečených nebo vařených jater, a to nejen vepřových, ale i drůbežích nebo králičích. Potom musíme ovšem přidat více tuku, jinak by byla paštika příliš suchá.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 6177x    verze pro tisk

Pečené papriky

Pěna z tuňáka s bazalkou

Peynirli haydari

Pikantní papričky
(Peperoncini stuzzicanti)

Plněná vejce

Plněná vejce

Plněná vejce studená

Plněné trubičky s ančovičkami a kapary
(Cannoncini ripieni alle acciughe e capperi)

Plněný citrón

Plněný chléb

Pohár

Předkrm z cukety

Rajčata plněná kuřecím salátem

Rajčata plněná tvarohem