cpt. Cook
 

Milánská dršťková polévka

Minestra s masem

Minestrone (italská zeleninová polévka)

Moravská svatební polévka

Německá polévka

Norská rybí polévka

Nudlová čínská polévka

Ohnivá půlnoční polévka

Ostrá kuřecí polévka s chilli papričkami

Maďarsko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Paloczská polévka

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  32 dkg předního skopového (ramínko), 1/2 dl oleje, 12 dkg cibule, 10 g mleté papriky, 2 g mletého pepře, 2  bobkové listy, 1/2 g kmínu, 1.15 dkg soli, 15 g česneku, 30 dkg fazolových lusků, 30 dkg brambor, 3 dkg hladké mouky, 1.2 l vývaru z kostí, 2 dkg zelené petrželky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Skopové maso nakrájet na stejně velké kostičky, omýt a nechat na sítu okapat. V hrnci rozehřát olej, dozlatova usmažit nadrobno pokrájenou cibuli, posypat paprikou, promíchat a hned zalít trochou vody. Vodu nechat vyvařit a přidat skopové maso. Ochutit pepřem, bobkovým listem a kmínem, osolit a přidat prolisovaný česnek. Maso dusit přikryté, na malém plameni, vždy jen v troše vývaru. V menším hrnci mezitím uvařit zelené fazolky a brambory, vše pokrájené na stejně velké kousky. Z oleje a mouky připravit zlatavou jíšku. Polévku zředit vývarem nebo vodou a jakmile přejde varem, přidat fazolky a brambory, potom jíšku. Přilít do hladka vymíchanou kyselou smetanu a po 2 - 3 minutách varu sejmout z plotny, posypat nadrobno pokrájenou petrželkou a horkou polévku servírovat.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2065x    verze pro tisk

Pastýřská polévka

Pavlovická drůbeží polévka

Pikantní nakyslá polévka

Pikantní zelná polévka

Polévka Bellini

Polévka dršťková

Polévka gulášová

Polévka játrová

Polévka Millefanti

Polévka minestra