cpt. Cook
 

Minestra s masem

Minestrone (italská zeleninová polévka)

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Moravská svatební polévka

recept ze stránek www.tacos.cz
10 porcí:  150 dkg předního hovězího s kostí, 1/4  slepice, 1/2  mrkev, 1/2  petržel, 1/2  celeru, 1/2  cibule, 10 dkg domácích nudlí, nové koření, celý pepř, polévkové koření, sůl, zelená petrželka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Hovězí maso a slepici dáme vařit do vody. V průběhu vaření, když se vytváří pěna (což jsou sražené bílkoviny), ji na povrchu sbíráme lžicí, aby se polévka nezakalila. Není to však nutné. Asi po hodině vaření přidáme očištěnou zeleninu, nové koření, celý pepř a sůl. Když je obojí maso měkké, vývar přecedíme přes jemné sítko a zaváříme do něj játrové nočky. Na závěr přidáme do polévky obrané a nakrájené maso a předem uvařené a studenou vodou propláchnuté domácí nudle. Polévku dochutíme a doplníme najemno nasekanou zelenou petrželkou.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2010x    verze pro tisk

Německá polévka

Norská rybí polévka

Nudlová čínská polévka

Ohnivá půlnoční polévka

Ostrá kuřecí polévka s chilli papričkami

Paloczská polévka

Pastýřská polévka

Pavlovická drůbeží polévka

Pikantní nakyslá polévka

Pikantní zelná polévka

Polévka Bellini

Polévka dršťková

Polévka gulášová

Polévka játrová

Polévka Millefanti

Polévka minestra

Polévka ovarová