cpt. Cook
 

Minestra s masem

Minestrone (italská zeleninová polévka)

Moravská svatební polévka

Německá polévka

Norská rybí polévka

Nudlová čínská polévka

Ohnivá půlnoční polévka

Ostrá kuřecí polévka s chilli papričkami

Paloczská polévka

Pastýřská polévka

Pavlovická drůbeží polévka

Pikantní nakyslá polévka

Pikantní zelná polévka

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Polévka Bellini

recept ze stránek www.tacos.cz
15 porcí:  1/2  kuřete, 10 dkg kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer), 15 dkg cibule, 15 dkg celozrnné krupice, 2 dkg oleje, 0.6 dl vody, muškátový květ, sůl, 1/2  vejce, zelená petrželka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Z kuřete a zeleniny uvaříme vývar, procedíme, maso a zeleninu nakrájíme na nudličky a dáme na teplé místo. Do vývaru zavaříme krupicové noky, které připravíme takto: Do osolené vařící vody přidáme olej a za stálého míchání přisypáváme krupici. Vaříme tak dlouho, až se utvoří tuhé těsto, které se nepřichytává na stěny a vařečku. Do vychladlého těsta vmícháme vejce a muškátový květ. Lžičkou vykrajujeme noky, ve vývaru vaříme 3 min. Nakonec vložíme maso, zeleninu, petrželku a prohřejeme.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 956x    verze pro tisk

Polévka dršťková

Polévka gulášová

Polévka játrová

Polévka Millefanti

Polévka minestra

Polévka ovarová