cpt. Cook
 

Okurkové ragú s houbami a masem

Perkelt z párků

Perkelt z párků

Perské ragú

Pikantní guláš

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Pikantní hovězí ragú

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2  mrkev, 8 dkg celeru, 1/2  petržel, 40 dkg cibule, 80 dkg hovězího masa, 4 lžíce oleje, 1/2 lžíce hladké mouky, 1/2 lžíce rajčatového protlaku, 1/8 l bílého vína, 1/4 l masového vývaru, 1/2  bobkový list, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Toto pikantní hovězí ragú je typické pro starorakouskou kuchyni, ale je oblíbené i v jiných zemích. Použijte maso z plece: vysokou plec, loupanou plec nebo falešnou svíčkovou.

www.tacos.cz Zeleninu očistěte, cibuli oloupejte a vše nakrájejte. Maso nakrájejte na čtyřcentimetrové kousky. Olej v hrnci zahřejte. Nakrájené maso vkládejte po částech, prudce opečte a vyjměte. Potom na omastku opečte za stálého míchání zeleninu a cibuli do zlatova. Duste do měkka pod pokličkou až do vysmahnutí šťávy. Zeleninu zaprašte moukou. Zalijte rajčatovým protlakem, vínem, vývarem a nejméně 10 minut povařte. Rozmačkejte, podle potřeby propasírujte. Omáčku vlijte zpět do hrnce přidejte bobkový list a maso. Přiklopené duste na mírném ohni do měkka. Těsně před jídlem osolte a opepřete.

www.tacos.cz Náš tip: Mouku vynechte a teprve na konci vaření rozhodněte, zda omáčku zahustíte.

www.tacos.cz Příloha: Brambory vařené nebo na loupačku, bramborové knedlíky. Červené víno nebo hořké pivo.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2764x    verze pro tisk

Pikantní kotlík s vepřovým masem

Pivovarský tokáň

Plzeňský guláš

Pomalu pečené vepřové na pórku a cideru
(Slow-cooked pork, cider and sage hotpot)

Pražský guláš

Ragú z telecího
(Blanquette de veau)

Rumunský guláš

Rybí paprikáš

Řecký guláš

Segedín z uzeného kuřete

Segedínský guláš

Segedínský guláš

Sekulský guláš

Selský vepřový guláš s křenem