cpt. Cook
 

Okurkové ragú s houbami a masem

Perkelt z párků

Perkelt z párků

Perské ragú

Pikantní guláš

Pikantní hovězí ragú

Pikantní kotlík s vepřovým masem

Pivovarský tokáň

Plzeňský guláš

Pomalu pečené vepřové na pórku a cideru
(Slow-cooked pork, cider and sage hotpot)

Pražský guláš

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Ragú z telecího

Blanquette de veau

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  1/2 kg telecího masa (zadního - špička nebo ořech), 115 dkg anglické slaniny, 6  mrkví, 3  cibule, 115 dkg žampiónů, 2 lžíce oleje nebo másla, sůl, mletý pepř, 1/2  citrónu na šťávu, 2  žloutky, 1/2 dl smetany, tymián, bobkový list
zkopírováno z http://www.tacos.cz Do hrnce dejte olej nebo máslo. Přidejte maso nakrájené na kousky a slaninu nakrájenou na kostičky. Nechte maso ze všech stran osmahnout dozlatova. Zatím oloupejte cibuli, mrkev, žampiony. Přidejte je k opečenému masu. Osolte, opepřete, přidejte tymián, bobkový list a tolik vody, aby pokryla maso. Zakryjte a asi hodinu vařte. Když je maso měkké, vyndejte tymián a bobkový list. Nechte odkapat zeleninu a maso, ale vývar si nechte. Připravte jíšku z mouky a másla a zalijte ji vývarem. Při podávání přidejte citrónovou šťávu a žloutky rozmíchané ve smetaně. Zalijte maso a zeleninu touto omáčkou.

www.tacos.cz Příloha: rýže nebo těstoviny

vloženo 06.09.2007    zobrazeno 2069x    verze pro tisk

Rumunský guláš

Rybí paprikáš

Řecký guláš

Segedín z uzeného kuřete

Segedínský guláš

Segedínský guláš

Sekulský guláš

Selský vepřový guláš s křenem