cpt. Cook
 

Okurkové ragú s houbami a masem

Perkelt z párků

Perkelt z párků

Perské ragú

Pikantní guláš

Pikantní hovězí ragú

Pikantní kotlík s vepřovým masem

Pivovarský tokáň

Plzeňský guláš

Pomalu pečené vepřové na pórku a cideru
(Slow-cooked pork, cider and sage hotpot)

Pražský guláš

Ragú z telecího
(Blanquette de veau)

Rumunský guláš

Rybí paprikáš

Řecký guláš

Segedín z uzeného kuřete

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Segedínský guláš

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  1/2 kg vepřového plecka (ramínko, žebírko), 1/2 kg kysaného zelí, 40 dkg cibule, 10 g kmínu, 10 dkg vepřového sádla, 1/2 stroužek česneku, 2 dl kysané smetany, mletá paprika, sůl, kopr nebo jiná zelená nať
zkopírováno z http://www.tacos.cz Prorostlé vepřové maso nakrájíme na kousky. Do kastrolu dáme tuk, na něj drobně pokrájenou cibuli, trochu ji podusíme, přidáme kmín, rozetřený česnek, trochu jemně rozsekaného kopru, připravené pokrájené maso, papriku a sůl a vše trochu opečeme. Maso zakryjeme pokličkou, občas mícháme a podléváme vodou nebo vývarem a dusíme tak dlouho, až je poloměkké. Pak k tomu přidáme kysané zelí, dobře vše promícháme, podle chuti přidáme ještě papriku a dusíme tak dlouho, až je zelí i maso měkké. Nakonec přilejeme kysanou smetanu, krátce povaříme a podáváme. Jednotlivé porce můžeme i na talíři polít vlažnou smetanou, kterou podáváme v omáčníku.

www.tacos.cz Podáváme s knedlíkem nebo s rýží.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2419x    verze pro tisk

Segedínský guláš

Sekulský guláš

Selský vepřový guláš s křenem