cpt. Cook
 

Mečoun s okurkovou omáčkou

Mořská ryba na žampiónech se smetanou

Mořská ryba se zeleninou

Mořské ragú s anýzovkou

Mořský vlkouš flambovaný v anýzu

Nočky z uzené tresky

Ocas z tuňáka v makové krustě

Palombo con piselli
(Žralok na hrášku)

Pečená makrela podle žabulky

Pečená treska s těstovinovou rýží a pikantní klobásou

Plátky à la Deauvillaise

Platýs na smetaně

Platýs plněný mandlemi a cizrnou
(Sogliole farcite con mandorle e ceci)

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Platýs po provensálsku

Limandes à la provençale

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  2  platýsi, 6  rajčat, 4  brambory, 2 dl suchého bílého vína, 2 stroužky česneku, 1/2  citrón, několik  černých oliv, několik snítek rozmarýnu, několik snítek tymiánu, 1/2 lžíce fenyklu, olivový olej, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Předehřejte troubu na 180 °C (plynovou na stupeň 6). Rajčata opláchněte a vyjměte z nich semínka. Brambory opláchněte a nakrájejte na plátky. Rajčata, plátky brambor a černé olivy vložte do vymazané zapékací misky. Česnek rozdrťte. Na zeleninu rozložte česnek, tymián a rozmarýn. Pokapejte olivovým olejem a pečte 40 minut. Pravidelně míchejte.

www.tacos.cz Velkou zapékací mísu nebo plech vymažte olivovým olejem. Filátka z ryby vložte do misky. Osolte a opepřete. Rozdrťte semínka fenyklu a posypte jimi rybu. Citron nakrájejte na plátky a 2 plátky položte na každé filé. Potřete rybu bílým vínem a pečte ji asi 15 minut v troubě. V případě potřeby přidejte ještě trochu vína. Podávejte na pečené zelenině.

vloženo 09.12.2021    zobrazeno 228x    verze pro tisk

Platýs Veracruz

Pražma s otevřenými lasagnemi

Ropušnice v bláznivé vodě
(Scorfano all'acqua pazza)

Ryba pečená s kmínem

Ryba pěti vůní na šanghajský způsob

Ryba s mandlemi