cpt. Cook
 

Aidža s uzenými šproty

Alici a Beccafico
(Ančovičky na způsob beccafico)

Baccalà alla lucana
(Sušená treska po lukánsku)

Brandáda z tresky

Ďábelská treska

Dušená ryba

Filé z mořského lososa přírodní

Filé z tresky s citrónovým máslem

Filety z kambaly po normandsku
(Filets de sole normande)

Fish pie
(Parmentier de poisson)

Kambala na bílém víně
(Turbot au vin blanc)

Kořeněná makrela

Makrela na bobkovém listu

Makrela na řecký způsob

Makrela se špenátem

Makrely s cibulí a smetanou

Mečoun

Mečoun na rozmarýně

Mečoun s okurkovou omáčkou

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Mořská ryba na žampiónech se smetanou

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg ryb, 2  cibule, sůl, 2 lžíce másla, 215 dkg žampiónů, citrón, 1/2 lžičky mleté papriky, 1/2 l kysané smetany, 1/2 lžíce polohrubé mouky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Rybu rozkrájíme na porce a osolíme. Cibuli nakrájíme na plátky, osmahneme na másle, vložíme na ni připravenou rybu a po obou stranách ji zprudka opečeme. Pak přidáme papriku, žampióny nakrájené na plátky a dusíme bez podlévání. Později mírně podlijeme, celkem dusíme asi 10 minut. Ve smetaně rozkvedláme mouku, osolíme, přilijeme k rybě a krátce povaříme. Je-li třeba, zakapeme citrónovou šťávou. Podáváme s brambory.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1932x    verze pro tisk