cpt. Cook
 

Mečoun s okurkovou omáčkou

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Mořská ryba na žampiónech se smetanou

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg ryb, 2  cibule, sůl, 2 lžíce másla, 215 dkg žampiónů, citrón, 1/2 lžičky mleté papriky, 1/2 l kysané smetany, 1/2 lžíce polohrubé mouky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Rybu rozkrájíme na porce a osolíme. Cibuli nakrájíme na plátky, osmahneme na másle, vložíme na ni připravenou rybu a po obou stranách ji zprudka opečeme. Pak přidáme papriku, žampióny nakrájené na plátky a dusíme bez podlévání. Později mírně podlijeme, celkem dusíme asi 10 minut. Ve smetaně rozkvedláme mouku, osolíme, přilijeme k rybě a krátce povaříme. Je-li třeba, zakapeme citrónovou šťávou. Podáváme s brambory.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2040x    verze pro tisk

Mořská ryba se zeleninou

Mořské ragú s anýzovkou

Mořský vlkouš flambovaný v anýzu

Nočky z uzené tresky

Ocas z tuňáka v makové krustě

Palombo con piselli
(Žralok na hrášku)

Pečená makrela podle žabulky

Pečená treska s těstovinovou rýží a pikantní klobásou

Plátky à la Deauvillaise

Platýs na smetaně

Platýs plněný mandlemi a cizrnou
(Sogliole farcite con mandorle e ceci)

Platýs po provensálsku
(Limandes à la provençale)

Platýs Veracruz

Pražma s otevřenými lasagnemi

Ropušnice v bláznivé vodě
(Scorfano all'acqua pazza)

Ryba pečená s kmínem

Ryba pěti vůní na šanghajský způsob

Ryba s mandlemi