cpt. Cook
 

Mořská ryba se zeleninou

Mořské ragú s anýzovkou

Mořský vlkouš flambovaný v anýzu

Nočky z uzené tresky

Ocas z tuňáka v makové krustě

Palombo con piselli
(Žralok na hrášku)

Pečená makrela podle žabulky

Plátky à la Deauvillaise

Německo   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Platýs na smetaně

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  4  platýsi (kuchyňsky upravení), 1/2  citrón na šťávu, sůl, 1/2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce másla, 20 dkg slaniny, 1/2 svazku zelené petrželky,

Bílá máslová omáčka: 3 dkg šalotky, 1.15 dl bílého vína, 1/2 dl rybího vývaru, 2 lžíce octa, 16 dkg vychlazeného másla, sůl, bílý pepř, 2 lžíce smetany, 1/2 svazek bylinkové směsi

zkopírováno z http://www.tacos.cz Ryby omyjeme a nařízneme uprostřed. Na pánvi rozehřejeme máslo a platýse po obou stranách opečeme dozlatova. Ryby vyjmeme z pánve a uložíme na teple. Slaninu nakrájenou na nudličky opečeme ve zbylém másle a prohřejeme. Víno i vývar s nakrájenou šalotkou přivedeme k varu a svaříme. Poté zašleháme máslo, až vznikne úplně hladká omáčka. Omáčku osolíme, opepříme, ochutíme octem a vmícháme do ní ušlehanou smetanu. Ke konci vysypeme nasekané bylinky. Platýse na předem připraveném talíři přelijeme omáčkou a posypeme slaninou.

www.tacos.cz Příloha: uvařený brambor

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2169x    verze pro tisk

Platýs plněný mandlemi a cizrnou
(Sogliole farcite con mandorle e ceci)

Platýs Veracruz

Pražma s otevřenými lasagnemi

Ropušnice v bláznivé vodě
(Scorfano all'acqua pazza)

Ryba pečená s kmínem

Ryba pěti vůní na šanghajský způsob

Ryba s mandlemi

Ryba s mandlemi nebo lískovými oříšky

Ryba smažená ve vaječném těstě

Sleď s hořčičnou omáčkou

Sledi na červeném víně