cpt. Cook
 

Mečoun s okurkovou omáčkou

Mořská ryba na žampiónech se smetanou

Mořská ryba se zeleninou

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Mořské ragú s anýzovkou

recept ze stránek www.tacos.cz
8 porcí:  90 dkg mořských ryb (mořský ďas, halibut, ropušnice, mořský okoun), 90 dkg tresky (platýz, parmice, kanic), 90 dkg rybích hlav a opláchnutých kostí, 4 l vody, 1/2 šálku olivového oleje, 2  cibule, 2  pórky, 1/2  salátový fenykl, 6  rajčat, 4 stroužky česneku, bouquet garni, 1.15 lžičky fenyklu, 2 plátky pomerančové kůry, 1/2 lžičky šafránu, sůl, mletý pepř, 1/2 střik pernodu, 1/2  bagety, zelená petrželka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Tento pokrm je založen na kombinaci chuťově výrazných ryb typu mořského ďasa a jemného masa platýze nebo tresky. Vykostěná filátka nakrájíme na větší kousky a necháme oddělené v chladu. Opláchnuté rybí hlavy a kosti zalejeme ve velkém hrnci vodou a přivedeme k varu, povaříme asi 20 minut, potom vývar zcedíme. Ve stejném hrnci rozehřejeme olej a osmažíme na něm kostičky cibule, očistěný a na půlkolečka nakrájený pórek, na plátky nakrájený fenykl, vše do měkka, asi 10 minut. Potom přidáme oloupaná rajčata, nasekaný česnek, bouquet garni, tlučená fenyklová semínka, pomerančovou kůru a šafrán. Ochutíme solí a pepřem, zalijeme rybím vývarem a dusíme půl hodiny. Pak odstraníme pomerančovou kůru a bouquet garni, tekutinu přivedeme k varu. Přidáme výraznější ryby a vaříme 5 minut, vložíme jemnější rybí maso, zastříkneme anýzovým pernodem a dál vaříme, ne déle než 5 minut. Bagetu nakrájíme na plátky, které dorůžova osmažíme v olivovém oleji. Podáváme v hlubokých talířích, navrch položíme kruton z bagety potřený vrstvou rouille, posypeme vše petrželkou.
vloženo 24.06.2013    zobrazeno 1656x    verze pro tisk

Mořský vlkouš flambovaný v anýzu

Nočky z uzené tresky

Ocas z tuňáka v makové krustě

Palombo con piselli
(Žralok na hrášku)

Pečená makrela podle žabulky

Pečená treska s těstovinovou rýží a pikantní klobásou

Plátky à la Deauvillaise

Platýs na smetaně

Platýs plněný mandlemi a cizrnou
(Sogliole farcite con mandorle e ceci)

Platýs po provensálsku
(Limandes à la provençale)

Platýs Veracruz

Pražma s otevřenými lasagnemi

Ropušnice v bláznivé vodě
(Scorfano all'acqua pazza)

Ryba pečená s kmínem

Ryba pěti vůní na šanghajský způsob

Ryba s mandlemi