cpt. Cook
 

Mečoun s okurkovou omáčkou

Mořská ryba na žampiónech se smetanou

Mořská ryba se zeleninou

Mořské ragú s anýzovkou

Mořský vlkouš flambovaný v anýzu

Nočky z uzené tresky

Ocas z tuňáka v makové krustě

Palombo con piselli
(Žralok na hrášku)

Pečená makrela podle žabulky

Pečená treska s těstovinovou rýží a pikantní klobásou

Plátky à la Deauvillaise

Platýs na smetaně

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Platýs plněný mandlemi a cizrnou

Sogliole farcite con mandorle e ceci

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  4  platýsi, 2 lžíce olivového oleje, mletý pepř, sůl, strouhanka, 20 dkg mandlí, 1/2 konzerva cizrny, 1/2  cibule, 1/2  karotka, vývar, olivový olej, pálivá paprika
zkopírováno z http://www.tacos.cz Očistěné platýse otevřete jako knihu. Osolte a opepřete je a pokapejte je olivovym olejem, obalte je ve strouhance, dejte je do zapékací misky otevřenou stranou dolů a nechte je péct při 200 °C 12 minut, potom je obraťte a opečte z druhé strany ještě tři minuty. Nastrouhejte mandle. V olivovém oleji osmažte jemně nasekanou malou cibuli a nastrouhanou mrkev, přidejte nastrouhané mandle a rozmačkanou cizrnu a nechte osmahnout. Přidejte trochu vývaru, osolte, opepřete a ochuťte pálivou paprikou. Vyndejte platýse z trouby, dejte je na talíře, pokryjte náplní a servírujte.
vloženo 30.01.2011    zobrazeno 2061x    verze pro tisk

Platýs po provensálsku
(Limandes à la provençale)

Platýs Veracruz

Pražma s otevřenými lasagnemi

Ropušnice v bláznivé vodě
(Scorfano all'acqua pazza)

Ryba pečená s kmínem

Ryba pěti vůní na šanghajský způsob

Ryba s mandlemi