cpt. Cook
 

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Plněné žampióny po lesnicku

recept ze stránek www.tacos.cz
8 porcí:  16 velkých žampiónů, 10 dkg másla nebo pokrmového tuku, 2 lžíce zelené, nadrobno nasekané cibulové natě, 20 dkg strouhanky, 1/2 lžíce čerstvé zelené petrželky, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Žampióny omyjeme a dobře osušíme. Odstraníme jejich nožičky a nasekáme je nadrobno. Na velké pánvi rozehřejeme polovinu másla nebo pokrmového tuku. Přidáme hlavičky žampiónů a krátce je osmahneme na obou stranách, ale jenom tak dlouho, až začnou hnědnout a dáme je na stranu. Na pánev přidáme zbytek másla, necháme ho rozehřát a přidáme nožičky žampiónů. Za stálého míchání je osmahneme. Pánev odstraníme z ohně a přidáme strouhanku, nadrobno nasekanou petrželku, sůl a pepř a dobře promícháme. Směsí naplníme hlavičky žampiónů a ty zapékáme v troubě při 170°C asi 20 minut nebo tak dlouho, až jsou žampióny hotové.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1461x    verze pro tisk

Přírodní houbová pečeně

Ryzce nadivoko

Ryzce španělských dřevorubců

Schwammerl
(Houbové ragú na smetaně)

Smažené bedly s česnekem

Smažené bedly s tatarskou omáčkou

Smažené houby

Smažené hříbky

Smažené klouzky

Smažené žampióny v šunkovém těstíčku

Smažené žampióny ve vinném těstíčku

Sýrové suflé v žampionových kloboučcích

Syrovinky jako minutka

Šumavský houbový kuba

Vídeňské houbové karbanátky

Zadělávané houby

Zapečené houby s brambory

Zapečené houby s kapustou

Zapékané hříbky po italsku