cpt. Cook
 

Houby po bračsku

Houby po neapolsku

Houby s fazolkami

Houby s vejci

Hříbky po bordeauxsku

Hříbky podle bordeauxského způsobu

Hříbky se smetanovou omáčkou

Hřiby na smetaně se sýrem

Hřiby po pařížsku

Hubník

Krkonošský houbovec

Lečo s houbami

Lišky na smetaně

Lišky se smetanou a ztracenými vejci

Marinované houby s česnekem

Milánské plněné houby

Opečené knedlíky s houbami

Pečené houbové hlavičky

Plněné žampióny

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Plněné žampióny po lesnicku

recept ze stránek www.tacos.cz
8 porcí:  16 velkých žampiónů, 10 dkg másla nebo pokrmového tuku, 2 lžíce zelené, nadrobno nasekané cibulové natě, 20 dkg strouhanky, 1/2 lžíce čerstvé zelené petrželky, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Žampióny omyjeme a dobře osušíme. Odstraníme jejich nožičky a nasekáme je nadrobno. Na velké pánvi rozehřejeme polovinu másla nebo pokrmového tuku. Přidáme hlavičky žampiónů a krátce je osmahneme na obou stranách, ale jenom tak dlouho, až začnou hnědnout a dáme je na stranu. Na pánev přidáme zbytek másla, necháme ho rozehřát a přidáme nožičky žampiónů. Za stálého míchání je osmahneme. Pánev odstraníme z ohně a přidáme strouhanku, nadrobno nasekanou petrželku, sůl a pepř a dobře promícháme. Směsí naplníme hlavičky žampiónů a ty zapékáme v troubě při 170°C asi 20 minut nebo tak dlouho, až jsou žampióny hotové.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1363x    verze pro tisk