cpt. Cook
 

Míchaná vejce s liškami
(Uova strapazzate con i finferli)

Milánské plněné houby

Motýlci s liškami a dýní
(Farfalle ai finferli e zucca)

Noky s liškami a šalvějí
(Gnocchi ai finferli e salvia)

Opečené knedlíky s houbami

Pappardelle s liškami a krevetami
(Pappardelle con finferli e gamberi)

Papriky plněné žampiony

Pečené houbové hlavičky

Plněné žampióny

Plněné žampióny po lesnicku

Portobello s batáty, zrajícím sýrem a oříškovou drobenkou
(Portobello à la patate douce, maroilles, crumble de pain aux noisettes)

Přírodní houbová pečeně

Ragú z václavek s dýňovou polentou
(Ragù di chiodini con polenta alla zucca)

Ragú z václavek s dýňovou polentou
(Ragù di chiodini con polenta alla zucca)

Ryzce nadivoko

Ryzce španělských dřevorubců

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Salát z pečené hlívy královské

Insalata di cardoncelli arrosto e cannelini

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  40 dkg hlívy královské, 20 dkg bílých fazolí (cannellini), bouquet garni (petrželka, tymián, bobkový list), 1/2 stroužek česneku, 4 tenké jarní cibulky, několik snítek zelené petrželky, 2 lžíce jablečného octa, 4 lžíce extra virgin olivového oleje, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Fazole cannellini dejte do hrnce s bouquet garni svázanou kuchyňským provázkem a rozmáčknutým česnekem. Zalijte studenou vodou, přiveďte k varu a uvařte fazole doměkka. Osolte je, neslévejte a nechte ve vodě trochu vychladnout.

www.tacos.cz Mezitím si hlívu královskou nakrájejte na plátky, dejte do mísy, osolte, pokapejte olejem a rukama promíchejte. Přeneste je do velké zapékací mísy, rozložte je do jedné vrstvy a opékejte je uprostřed trouby pod grilem, během pečení je několikrát otočte.

www.tacos.cz Jarní cibulku nakrájejte nadrobno, osolte, dochuťte octem a olejem. Smíchejte ji v salátové míse s dobře scezenými fazolemi. Přidejte čerstvě upečené houby, promíchejte, posypte nasekanou petrželkou, pokapejte olejem a čerstvě mletým pepřem. Salát podávejte horký.

vloženo 30.07.2025    zobrazeno 3x    verze pro tisk

Schwammerl
(Houbové ragú na smetaně)

Smažené bedly s česnekem

Smažené bedly s tatarskou omáčkou