cpt. Cook
 

Opečené knedlíky s houbami

Papriky plněné žampiony

Pečené houbové hlavičky

Plněné žampióny

Plněné žampióny po lesnicku

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Portobello s batáty, zrajícím sýrem a oříškovou drobenkou

Portobello à la patate douce, maroilles, crumble de pain aux noisettes

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  60 dkg batátů, 8  žampiónů portobello, 115 dkg francouzského sýra maroilles, 6 dkg másla, několik snítek pažitky, 8 lístků šalvěje, sůl, mletý pepř,

chlebová drobenka: 6 dkg starého chleba, 3.15 dkg másla, 3 dkg nasekaných lískových ořechů

zkopírováno z http://www.tacos.cz Předehřejte troubu na 200 °C v režimu s ventilátorem. Sladké brambory omyjte, položte je i se slupkou na plech vyložený pečicím papírem a pečte 35 minut. Potom je oloupejte a nakrájejte na 1 cm dlouhé plátky.

www.tacos.cz Rozdrťte starý chléb a smíchejte všechny ingredience na drobenku. Nastavte troubu na 180 °C. Sýr (maroilles je zrající sýr ze severní Francie, něco jako romadúr prodávaný ve čtvercových bločcích ) nakrájejte na plátky, po jednom na každý klobouček. Houby očistěte kartáčkem a odstraňte nožky. Kloboučky položte na plech vyložený pečicím papírem. Osolte a opepřete. Na každou houbu položte kousek másla, 1 lístek šalvěje, 2 plátky sladkých brambor a kousek sýra.

www.tacos.cz Plněné žampiony posypte drobenkou a vložte na 15 minut do trouby. Podávejte je posypané nasekanou pažitkou.

vloženo 15.09.2022    zobrazeno 109x    verze pro tisk

Přírodní houbová pečeně

Ragú z václavek s dýňovou polentou
(Ragù di chiodini con polenta alla zucca)

Ryzce nadivoko

Ryzce španělských dřevorubců

Schwammerl
(Houbové ragú na smetaně)

Smažené bedly s česnekem

Smažené bedly s tatarskou omáčkou

Smažené houby

Smažené hříbky

Smažené klouzky

Smažené žampióny v šunkovém těstíčku

Smažené žampióny ve vinném těstíčku

Sýrové suflé v žampionových kloboučcích

Syrovinky jako minutka