cpt. Cook
 

Míchaná vejce s liškami
(Uova strapazzate con i finferli)

Milánské plněné houby

Motýlci s liškami a dýní
(Farfalle ai finferli e zucca)

Noky s liškami a šalvějí
(Gnocchi ai finferli e salvia)

Opečené knedlíky s houbami

Pappardelle s liškami a krevetami
(Pappardelle con finferli e gamberi)

Papriky plněné žampiony

Pečené houbové hlavičky

Plněné žampióny

Plněné žampióny po lesnicku

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Plněné žampiony z horkovzdušné fritézy

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  8 velkých žampiónů, 1/2  cibule, 1/2 lžička strouhaného zázvoru, 1/2 lžičky kurkumy, 2 stroužky česneku, 8 dkg sušených rajčat v oleji, 10 dkg baby špenátu, 15 dkg fety, piniové semínko, olivový olej, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Houby dobře očistěte a vylomte stonky. Ty nakrájejte a odložte stranou. Kloboučky předem nesolte, pustily by vodu. Ve fritéze nastavte teplotu na 180 °C, předehřejte a potom 12 minut grilujte kloboučky.

www.tacos.cz Na pánvi mezitím osmahněte nakrájenou cibuli a přidejte nasekané nožičky hub, strouhaný zázvor, kurkumu a rajče. Dochuťte trochou soli.

www.tacos.cz Když jsou houby hotové, vyjměte je z fritézy a naplňte touto směsí. Doplňte trochou rozdrobeného sýru feta. Nastavte teplotu na 200 °C a dobu 5 minut. Počkejte na dokončení předehřívání a položte houby zpět dovnitř. Na pánev nalejte trochu oleje a utřený česnek orestujte se špenátem a piniovými oříšky. Houby podávejte položené na špenátu.

vloženo 03.08.2025    zobrazeno 6x    verze pro tisk

Portobello s batáty, zrajícím sýrem a oříškovou drobenkou
(Portobello à la patate douce, maroilles, crumble de pain aux noisettes)

Přírodní houbová pečeně

Ragú z václavek s dýňovou polentou
(Ragù di chiodini con polenta alla zucca)

Ragú z václavek s dýňovou polentou
(Ragù di chiodini con polenta alla zucca)

Ryzce nadivoko

Ryzce španělských dřevorubců

Salát z pečené hlívy královské
(Insalata di cardoncelli arrosto e cannelini)

Schwammerl
(Houbové ragú na smetaně)

Smažené bedly s česnekem