cpt. Cook
 

Houby po bračsku

Houby po neapolsku

Houby s fazolkami

Houby s vejci

Hříbky po bordeauxsku

Hříbky podle bordeauxského způsobu

Hříbky se smetanovou omáčkou

Hřiby na smetaně se sýrem

Hřiby po pařížsku

Hubník

Krkonošský houbovec

Lečo s houbami

Lišky na smetaně

Lišky se smetanou a ztracenými vejci

Marinované houby s česnekem

Milánské plněné houby

Opečené knedlíky s houbami

Pečené houbové hlavičky

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Plněné žampióny

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  150 dkg větších žampiónů, máslo, 2 středně velké cibule, 2  vejce, 3 dkg tvrdého sýra na strouhání, 1/2  citrónu, kečup, sůl, mletý pepř, zelená petrželka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Na másle ozlatíme nadrobno nakrájenou cibuli. Hlavičky očištěných hub vydlabeme a dřeň nakrájíme i s nožičkami na malé kousky. Přidáme je k cibulce, osolíme, opepříme, ochutíme kečupem a pod pokličkou dusíme doměkka. Potom houby zalijeme rozšlehanými vejci a za stálého míchání je necháme ztuhnout. Nakonec přidáme nadrobno nakrájenou zelenou petrželku. Touto směsí plníme hlavičky žampiónů, které rovnáme do vymaštěného pekáčku, ohnivzdorné misky nebo zapékací misky, posypeme strouhaným sýrem a v troubě zapečeme dorůžova.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1403x    verze pro tisk

Plněné žampióny po lesnicku