cpt. Cook
 

Mladé zelí po polsku

Nákyp z kysaného zelí

Maďarsko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Plněné zelí

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  315 dkg vepřového masa, 15 dkg rýže, 1/2 dl oleje, 10 dkg cibule, 10 g česneku, 2 dkg mleté papriky, 3 g mletého pepře, 2 dkg soli, 1/2  vejce, 8  zelných listů, 1.2 kg kysaného zelí, 10 dkg slaniny, 2 g kmínu, 2  bobkové listy, 2 g celého pepře, 20 dkg uzeného masa, 3 dkg kopru, 2 dl kysané smetany, 3 dkg hladké mouky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Vepřové maso umlít. Pro plněné zelí se hodí nejlépe poněkud tučnější bůček. Rýži dusit do poloměkka a nechat vychladnout. V pánvi zahřát trochu oleje, nechat zesklovatět drobně pokrájenou cibulku a přidat prolisovaný česnek. Maso dát do mísy, přidat poloměkkou rýži a osmaženou cibuli. Okořenit sladkou paprikou, mletým pepřem, osolit a nakonec přimíchat vejce. Dobře promíchat. Ze zelných listů odstranit silné části lodyhy a rovnoměrně je naplnit směsí. Listy srolovat tak, aby byly všechny přibližně stejně velké.

www.tacos.cz Ve větším pekáčku zahřát olej, přidat na kostičky pokrájenou slaninu a za častého míchání orestovat. Přidat drobně pokrájenou cibuli a nechat zesklovatět, okořenit trochou kmínu, bobkovým listem, celým pepřem a jemně pokrájeným česnekem. Posypat sladkou paprikou, dobře promíchat a ihned přilít trochu vody. Přidat dobře propláchnuté zelí, na jemné plátky pokrájené uzené maso a navrstvit vedle sebe závitky. Přilít tolik vody, aby zelí bylo ponořené. Pod pokličkou dusit při mírné teplotě. Čas od času potřást pekáčkem, aby se zelí nepřichytilo.

www.tacos.cz Po 1 - 1.5 hodině závitky opatrně vyndat a odložit na teplé místo. Zelí v pekáčku posypat jemně pokrájeným koprem a promíchat. Zamíchat kyselou smetanu s moukou a přes sítko přelít na zelí, dobře promíchat a vařit mírně ještě 4 - 5 minut. Na talíři podávat závitky obložené zelím a uzeným masem. Podle chuti přelít trochou kyselé smetany a horké servírovat.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2361x    verze pro tisk

Plněné zelí Camburat
(Choux farci Camburat)

Plněné zelné listy

Sarma z hlávkového zelí

Sedmihradské vrstvené zelí

Sladkokyselé zelí

Smažené zelné řízky

Šarišské zelí

Záhorácká fašírka

Zelí červené dušené s kysanou smetanou a jablky

Zelí červené dušené v troubě

Zelí červené na bílém víně

Zelí červené s citrónovou šťávou a vínem

Zelí červené s jablky

Zelí dušené s flíčky

Zelí dušené s flíčky

Zelí hlávkové dušené

Zelí hlávkové na smetaně