cpt. Cook
 

Mladé zelí po polsku

Nákyp z kysaného zelí

Plněné zelí

Plněné zelí Camburat
(Choux farci Camburat)

Plněné zelné listy

Sarma z hlávkového zelí

Sedmihradské vrstvené zelí

Čína   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Sladkokyselé zelí

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 hlávka pekingského zelí, 1/2 malá feferonka, 1/2 lžička soli, 1/2 lžička moučkového cukru, 4 lžíce oleje na smažení,

Omáčka: 1/2 lžíce bramborové škrobové moučky, 2 lžíce sójové omáčky, 3 lžíce octa, 3 lžíce pomerančové šťávy, 2 lžíce sherry, 2 lžíce rajčatového protlaku, 3 lžičky moučkového cukru, 15 lžic vody

zkopírováno z http://www.tacos.cz Prostřední hlávku pekingského nebo bílého zelí omyjeme a rozkrojíme na polovinu. Odstraníme košťál a listy rozkrájíme na tenké proužky. Přidáme sůl a cukr, pečlivě promícháme a na 30 minut odložíme.

www.tacos.cz Všechny součásti omáčky spojíme a pečlivě promícháme, uvedeme do varu a 5 minut na slabém plameni vaříme, až omáčka zhoustne a není průhledná. Stáhneme z plotny a dáme do tepla.

www.tacos.cz Papričku omyjeme, odstraníme jadérka a nakrájíme na tenké proužky. Smažíme ji za stálého míchání na rozpáleném oleji 2 minuty. Přidáme zelí a dále 2 minuty mícháme. Stáhneme plamen na nejnižší stupeň a ještě 5 minut smažíme, přičemž zamícháme už jen občas. Vyjmeme na misku a polejeme horkou omáčkou. Ihned podáváme.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 4786x    verze pro tisk

Smažené zelné řízky

Šarišské zelí

Záhorácká fašírka

Zelí červené dušené s kysanou smetanou a jablky

Zelí červené dušené v troubě

Zelí červené na bílém víně

Zelí červené s citrónovou šťávou a vínem

Zelí červené s jablky

Zelí dušené s flíčky

Zelí dušené s flíčky

Zelí hlávkové dušené

Zelí hlávkové na smetaně