cpt. Cook
 

Mladé zelí po polsku

Nákyp z kysaného zelí

Plněné zelí

Plněné zelí Camburat
(Choux farci Camburat)

Plněné zelné listy

Sarma z hlávkového zelí

Sedmihradské vrstvené zelí

Sladkokyselé zelí

Smažené zelné řízky

Slovensko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Šarišské zelí

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  60 dkg kysaného zelí, 10 dkg vepřového sádla, 115 dkg cibule, 10 dkg rajčatového protlaku, 90 dkg brambor, 215 dkg smetany, 1/2 lžíce hladké mouky, sůl, 30 dkg uzeného bůčku, 115 dkg slaniny, moučkový cukr, kmín
zkopírováno z http://www.tacos.cz Bůček vaříme, až je maso skoro měkké. Nakrájenou cibuli osmahneme na části sádla, přidáme nakrájené zelí a protlak. Vmícháme nakrájený bůček a na kostky nakrájené zpola uvařené brambory a dochutíme solí, cukrem a kmínem. Zahustíme jíškou ze zbytku sádla a mouky. Vložíme do pekáče a upečeme doměkka. Nakonec přelijeme smetanou a rozškvařenou slaninou.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3489x    verze pro tisk

Záhorácká fašírka

Zelí červené dušené s kysanou smetanou a jablky

Zelí červené dušené v troubě

Zelí červené na bílém víně

Zelí červené s citrónovou šťávou a vínem

Zelí červené s jablky

Zelí dušené s flíčky

Zelí dušené s flíčky

Zelí hlávkové dušené

Zelí hlávkové na smetaně