cpt. Cook
 

Mladé zelí po polsku

Nákyp z kysaného zelí

Plněné zelí

Plněné zelí Camburat
(Choux farci Camburat)

Plněné zelné listy

Sarma z hlávkového zelí

Sedmihradské vrstvené zelí

Sladkokyselé zelí

Smažené zelné řízky

Šarišské zelí

Záhorácká fašírka

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Zelí červené dušené s kysanou smetanou a jablky

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 hlávka červeného zelí, 2 kyselejší jablka, 2 oloupané cibule, 4  hřebíčky, muškátový květ na špičku nože, 2 šálky šťávy z kysaného zelí, 1/2 dl kysané smetany
zkopírováno z http://www.tacos.cz Zelí zbavíme vnějších povadlých listů, opereme a nakrájíme na širší proužky. Omytá jablka zbavíme jadřince a pokrájíme na čtvrtky. Do oloupané cibule vpíchneme na obou koncích hřebíčky. Zelí, jablka, cibuli, okořeněné muškátovým květem, vložíme na pařák do tlakového hrnce a asi 30 minut na malém ohni v páře dusíme. Potom odstraníme cibuli a zelí s jablky vložíme do hlubší mísy. Zalijeme šťávou z kysaného zelí, vmícháme kysanou smetanu a již nevaříme. Podáváme s vařenými brambory nebo bramborovými knedlíky.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1947x    verze pro tisk

Zelí červené dušené v troubě

Zelí červené na bílém víně

Zelí červené s citrónovou šťávou a vínem

Zelí červené s jablky

Zelí dušené s flíčky

Zelí dušené s flíčky

Zelí hlávkové dušené

Zelí hlávkové na smetaně