cpt. Cook
 

Mladé zelí po polsku

Nákyp z kysaného zelí

Plněné zelí

Plněné zelí Camburat
(Choux farci Camburat)

Plněné zelné listy

Sarma z hlávkového zelí

Sedmihradské vrstvené zelí

Sladkokyselé zelí

Smažené zelné řízky

Šarišské zelí

Slovensko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Záhorácká fašírka

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg zelí, 20 dkg uzeného bůčku, 10 dkg cibule, sůl, 10 dkg vepřového sádla, 15  vajec, 1/2 l mléka, 10 dkg hladké mouky, 20 dkg oleje na smažení, 20 dkg krupice, 10 dkg strouhanky, 1/2 lžíce moučkového cukru, mletý pepř, mletá paprika
zkopírováno z http://www.tacos.cz Do kastrolu dáme sádlo, drobně nakrájenou cibuli, osmažíme dozlatova, přidáme nadrobno nakrájené zelí a maso, opepříme, přidáme cukr a dusíme doměkka. Zalijeme mlékem, v němž jsme rozmíchali krupici, a podusíme. Přimícháme 3 rozšlehaná vejce a necháme vychladit. Pak ze směsi utvoříme karbanátky, obalíme v mouce, vejci a strouhance a usmažíme.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2008x    verze pro tisk

Zelí červené dušené s kysanou smetanou a jablky

Zelí červené dušené v troubě

Zelí červené na bílém víně

Zelí červené s citrónovou šťávou a vínem

Zelí červené s jablky

Zelí dušené s flíčky

Zelí dušené s flíčky

Zelí hlávkové dušené

Zelí hlávkové na smetaně