cpt. Cook
 

Mladé zelí po polsku

Nákyp z kysaného zelí

Plněné zelí

Plněné zelí Camburat
(Choux farci Camburat)

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Plněné zelné listy

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  několik  zelných listů, 215 dkg mletého masa, 1/2  cibule, 1/2 stroužek česneku, 2  žemle,  trochu mléka na zvlhčení, 2  bílky nebo celé vejce, sůl, mletý pepř, rostlinný tuk nebo olej na vymaštění pekáčku
zkopírováno z http://www.tacos.cz Na tuku zpěníme rozkrájenou cibuli, přidáme mleté maso, utřený česnek, osolíme a trochu opepříme a osmahneme. Směs dobře propracujeme a zahustíme bílky nebo vejci a podle potřeby i trochou strouhanky, v opačném případě zředíme lžící vývaru nebo mléka. Několik velkých zelných listů opereme, silnější žebra mírně naklepeme a povaříme v osolené vodě. Na listy položíme připravenou masovou směs, zabalíme je a omotáme nitěmi, aby náplň nevytékala. Zapékací misky dobře vymastíme, můžeme přidat i několik kostiček slaniny, vložíme plněné zelné listy a upečeme je v troubě, až je směs propečená. Během pečení přeléváme šťávou, kterou doplňujeme vývarem nebo vodou.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2711x    verze pro tisk

Sarma z hlávkového zelí

Sedmihradské vrstvené zelí

Sladkokyselé zelí

Smažené zelné řízky

Šarišské zelí

Záhorácká fašírka

Zelí červené dušené s kysanou smetanou a jablky

Zelí červené dušené v troubě

Zelí červené na bílém víně

Zelí červené s citrónovou šťávou a vínem

Zelí červené s jablky

Zelí dušené s flíčky

Zelí dušené s flíčky

Zelí hlávkové dušené

Zelí hlávkové na smetaně