cpt. Cook
 

Mladé zelí po polsku

Nákyp z kysaného zelí

Plněné zelí

Francie   bluestarbluestarbluestarbluestarwhitestar

Plněné zelí Camburat

Choux farci Camburat

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2  zelí (menší hlávka, nejlépe letní), 150 dkg vepřového bůčku, 10 dkg uzeného masa nebo slaniny, 2  cibule, 1/2  vejce, 115 dkg strouhanky, mletý pepř, sůl,

Obložení: 6  mladých cibulek, 4  mrkve

zkopírováno z http://www.tacos.cz Do vařící osolené vody ponoříme hlávku zelí a asi pět minut ji vaříme, pak sundáme hrnec z ohně a hlávku necháme ještě chvíli v horké vodě, aby listy zvláčněly. Spařené zelí necháme odkapat a potom ho list po listu rozevřeme jako květinu.

www.tacos.cz Náplň: Vepřové maso nebo bůček umeleme a smícháme s uzeným masem nakrájeným na malé kostičky, drobně pokrájenou cibulkou osmaženou do růžova, vejcem, strouhankou, pepřem a solí. Každý list rozevřeného zelí postupně namažeme touto náplní a listy znovu skládáme do hlávky, kterou pevně svážeme ze všech stran nejméně osmi nitěmi. Zelí pečeme přikryté pekáčem nebo alobalem dvě až tři hodiny za stálého podlévání. Během pečení přidáme do pekáče celé menší cibulky a mrkev nakrájenou na kolečka. Můžeme kápnout i bílé víno, ale není to nutné. Plněné zelí Camburat se jí s vařenými brambory.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1727x    verze pro tisk

Plněné zelné listy

Sarma z hlávkového zelí

Sedmihradské vrstvené zelí

Sladkokyselé zelí

Smažené zelné řízky

Šarišské zelí

Záhorácká fašírka

Zelí červené dušené s kysanou smetanou a jablky

Zelí červené dušené v troubě

Zelí červené na bílém víně

Zelí červené s citrónovou šťávou a vínem

Zelí červené s jablky

Zelí dušené s flíčky

Zelí dušené s flíčky

Zelí hlávkové dušené

Zelí hlávkové na smetaně