cpt. Cook
 

Mladé zelí po polsku

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Nákyp z kysaného zelí

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  70 dkg kysaného zelí, 215 dkg brambor, 30 dkg rajčat, cibule, 1/2 stroužek česneku, majoránka, 10 dkg ementálu, 7.15 dkg oříšků kešu, smetana, 2  vejce, sůl, bílý pepř, muškátový oříšek, 1/2 lžíce másla
zkopírováno z http://www.tacos.cz Zelí pokrájíme, dáme do mísy, brambory nastrouháme a smícháme se zelím. Rajčata oloupeme, nakrájíme na kostičky, cibuli, majoránku a česnek jemně nasekáme, sýr nastrouháme a oříšky umeleme. Všechny připravené přísady zamícháme do brambor, přimícháme smetanu, vejce, osolíme, opepříme, důkladně okořeníme muškátem, promícháme. Směs naplníme do vymaštěné formy a na uhlazený povrch rozdělíme kousky másla. Formu položíme na spodní lištu studené trouby a rozehřejeme na 200°C, pečeme 45 minut.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1800x    verze pro tisk

Plněné zelí

Plněné zelí Camburat
(Choux farci Camburat)

Plněné zelné listy

Sarma z hlávkového zelí

Sedmihradské vrstvené zelí

Sladkokyselé zelí

Smažené zelné řízky

Šarišské zelí

Záhorácká fašírka

Zelí červené dušené s kysanou smetanou a jablky

Zelí červené dušené v troubě

Zelí červené na bílém víně

Zelí červené s citrónovou šťávou a vínem

Zelí červené s jablky

Zelí dušené s flíčky

Zelí dušené s flíčky

Zelí hlávkové dušené

Zelí hlávkové na smetaně