cpt. Cook
 

Polévka brynzová (slovenský Čír)

Polévka houbová

Polévka kmínová (praženka)

Polévka kroupová

Polévka krupicová dietní

Polévka ovesná rychlá

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Polévka rybí štědrovečerní

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:   hlava, vnitřnosti a ocas z kapra, 1/2 hrneček hrachu, 1/2  cibule, kořenová zelenina, 2 lžíce tuku, 2 lžíce hladké mouky, sůl,

na vložku: houska, zelený hrášek mražený (volitelně)

zkopírováno z http://www.tacos.cz V jednom hrnci uvaříme do měkka hrách předem ve vodě přes noc máčený. V jiném hrnci vyvaříme ve slané vodě hlavy, ocasy a vnitřnosti nebo ploutve ryb spolu s předem osmaženou kořenovou zeleninou a cibulí. Pak uděláme zlatou jíšku, zalijeme ji vývarem z ryb a zeleniny a přidáme k hrachu. Společně povaříme, teprve hotovou polévku procedíme a hrách prolisujeme. Do mísy přidáme zvlášť vařené mlíčí nebo jikry. Polévku podáváme s osmaženou houskou nebo chlebem. Je výborná a vydatnější než bez hrachu.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1136x    verze pro tisk

Polévka ryzcová

Polévka s battuto po římsku
(Minestra col battuto alla romana)

Polévka s nočky
(Zuppa di gnocchetti)

Polévka smetanová rychlá

Polévka vajíčková rychlá

Polévka vinná

Polévka z čerstvých hub

Polévka z flíčků

Polévka z jedlých kaštanů
(Soupe aux marrons)

Polévka z kyselého mléka s houbami

Polévka z ovesných vloček

Polévka z podmáslí

Polévka z pražené krupice