cpt. Cook
 

Polévka brynzová (slovenský Čír)

Polévka houbová

Polévka kmínová (praženka)

Polévka kroupová

Polévka krupicová dietní

Polévka ovesná rychlá

Polévka rybí štědrovečerní

Polévka ryzcová

Polévka s battuto po římsku
(Minestra col battuto alla romana)

Itálie   bluestarbluestarbluestarbluestarwhitestar

Polévka s nočky

Zuppa di gnocchetti

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  

na nočky: 4 dkg hladké mouky, 2 lžíce strouhanky, 1/2  vejce, 1/2  žloutek, 1/2  bílek, 15 dkg másla, sůl, bílý pepř, muškátový oříšek,

vývar: 7.15 dkg hladké mouky, 7.15 dkg másla, 1.15 l vývaru, 3  žloutky, 2 lžíce smetany, 1/2 snítka tymiánu, 1/2  bobkový list, sůl, mletý pepř, muškátový oříšek, parmezán

zkopírováno z http://www.tacos.cz V míse smícháme mouku, strouhanku, máslo, celé vajíčko a žloutek. Ochutíme mletým bílým pepřem, solí a muškátovým oříškem. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílku. V hrnci přivedeme k varu lehce osolenou vodu. Pomocí malé lžičky zformujeme z těsta malé knedlíčky a rukou je opatrně vhazujeme do vřící vody. Vaříme je 10 - 12 minut, pak je vylovíme, necháme okapat a udržujeme dál v teple.

www.tacos.cz Máslo pomalu rozehřejeme v kastrole, přimícháme do něj mouku a jakmile začne červenat, zalijeme horkým vývarem a zásmažku v něm rychle rozšleháme. Ochutíme solí, pepřem a špetkou muškátového oříšku, přidáme snítku tymiánu nebo bouquet garni a pomalu vaříme asi 20 minut, občas promícháme. Potom tymián vyjmeme, do vývaru vmícháme žloutky rozšlehané ve smetaně a trošce vývaru. Necháme ještě 5 minut vařit za stálého šlehání. Nakonec přidáme nočky a podáváme horké, na dochucení připravíme strouhaný parmezán.

vloženo 20.03.2010    zobrazeno 1288x    verze pro tisk

Polévka smetanová rychlá

Polévka vajíčková rychlá

Polévka vinná

Polévka z čerstvých hub

Polévka z flíčků

Polévka z jedlých kaštanů
(Soupe aux marrons)

Polévka z kyselého mléka s houbami

Polévka z ovesných vloček

Polévka z podmáslí

Polévka z pražené krupice