cpt. Cook
 

Pohlreichova kulajda

Polévka brynzová (slovenský Čír)

Polévka houbová

Polévka kmínová (praženka)

Polévka kroupová

Polévka krupicová dietní

Polévka ovesná rychlá

Polévka rybí štědrovečerní

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Polévka ryzcová

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg ryzců, 1/2 lžíce vepřového sádla, 2 lžíce hladké mouky, sůl, kmín
zkopírováno z http://www.tacos.cz Když se na podzim urodí hojně ryzců, můžeme z větších plodnic uvařit polévku skoro tak silnou, jako je hovězí. Ryzce očistíme, nakrájíme a postavíme vařit se studenou vodou, do níž přidáme sůl i kmín. Vaříme zvolna, dosti dlouho, nejméně 1 hodinu, až je odvar oranžový. Zatím uděláme zlatou jíšku, přecezený odvar jí zahustíme. Houby tedy jen vyvaříme, ale nepožíváme. Do polévky můžeme zavařit jakoukoliv zavářku jako do hovězí polévky nebo přidáme do ní brambory, po případě ji podáme s osmaženým chlebem. Je to pokrm budící chuť k jídlu pro hojnost látek výtažkových.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2762x    verze pro tisk

Polévka s battuto po římsku
(Minestra col battuto alla romana)

Polévka s nočky
(Zuppa di gnocchetti)

Polévka smetanová rychlá

Polévka vajíčková rychlá

Polévka vinná

Polévka z čerstvých hub

Polévka z flíčků

Polévka z jedlých kaštanů
(Soupe aux marrons)

Polévka z kyselého mléka s houbami

Polévka z lišek
(Soupe aux girolles)

Polévka z ovesných vloček