cpt. Cook
 

Mozeček z brokolice

Pařížský zapečený květák

Pečený karfiol s parmazánem

Pečený květák s prosciuttem a taleggiem

Plněný květák

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Pomerančovo-zázvorová brokolice

recept ze stránek www.tacos.cz
2 porce:  1.215 dl pomerančové šťávy, 2 lžíce oblíbeného pomerančového džemu, 1/2 lžíce mraženého zázvoru, 1/2 lžíce sójové omáčky, 24 dkg brokolice
zkopírováno z http://www.tacos.cz Kousek zázvoru necháme zmrazit a potom bez loupání najemno nastrouháme. Ve větším hrnci na středním plameni rozehřejeme pomerančovou šťávu. Vmícháme dobrou pomerančovou marmeládu, nastrouhaný zázvor a sójovou omáčku. Přihodíme brokolici rozdělenou na růžičky. Občas promícháme a přivedeme k varu. Opatrně asi 5 minut prohazujeme, aby se brokolice obalila šťávou a změkla, ale zůstala zelená. Podáváme polévané zbylou zhoustlou omáčkou.
vloženo 19.10.2014    zobrazeno 1347x    verze pro tisk

Prokolice po italsku

Sabji kofta
(Zeleninnové kuličky s omáčkou)

Smažené květákové noky

Smažený květák v sýrovém těstíčku

Smažený květák ve vinném těstíčku

Vařený květák s vinnou omáčkou

Zadělávaný květák

Zapékaná prokolice

Zapékaný květák s bramborem

Zapékaný květák se sýrem