cpt. Cook
 

Květákové krokety

Květákové krokety s houbami

Květákové placičky

Květákové placičky

Květákové placičky

Květákové placičky se sýrem

Květákové ragú

Květákové rizolety smažené

Květákové smaženky

Květákové smaženky

Květákové smaženky s houbami

Květákový mozeček

Květákový nákyp

Květákový nákyp

Květákový nákyp

Květákový nákyp s brokolicí a rajčaty

Květákový nákyp s rajčaty

Květákový paprikáš

Mozeček z brokolice

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Pařížský zapečený květák

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2  květák, 115 dkg ementálu, 10 dkg uzeného masa, 6 dkg másla, 3 lžíce hladké mouky, 1/4 l mléka, 1/2  žloutek, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Větší květák uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Okapaný vložíme do máslem vymazané zapékací misky. Polovinu ementálu nebo jiného tvrdého sýra, právě tak jako uzené maso nebo slaninu, nakrájíme na tenké hranolky a květák jimi prošpikujeme.

www.tacos.cz V hrnci si uděláme z másla a mouky bílou jíšku a za stálého míchání přidáváme mléko, až se utvoří hladký bešamel, do kterého přidáme pepř, sůl a druhou půlku sýra nastrouhaného na jemném struhadle (trochu si odložíme na posypání). Povaříme, odstavíme z ohně; do vychladlého bešamelu vmícháme žloutek.

www.tacos.cz Květák pomažeme sýrovým bešamelem, posypeme ještě trochou sýra a zapečeme do růžova v troubě.

www.tacos.cz Servírujeme jako teplý předkrm s černým chlebem nebo jako samostatné jídlo doplněné vařenými nebo smaženými brambory, sypanými zelenou petrželkou.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2395x    verze pro tisk