cpt. Cook
 

Mozeček z brokolice

Pařížský zapečený květák

Pečený karfiol s parmazánem

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Pečený květák s prosciuttem a taleggiem

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2  květák, olivový olej, 12.15 dkg italského sýra taleggio, 4 plátky pršutu, 4 lžíce crème fraîche, 7.15 dkg gruyèru, rukola nebo řeřicha na podávání
zkopírováno z http://www.tacos.cz Troubu předehřejte na 220 °C. Z menšího květáku odstraňte listy a vyřízněte základní košťál (aniž byste odřízli tolik, aby se hlávka rozpadla). Květák rozkrojte na polovinu a poté na čtyři plátky - z každé poloviny dva - takže získáte čtyři řízky, každý o tloušťce asi 2 cm. Ty položte na plech, potřete je po celé ploše olejem a okořeňte pepřem (nesolte). Plech pevně přikryjte alobalem a pečte 12 minut.

www.tacos.cz Vyjměte z trouby, sejměte fólii a snižte teplotu na 200 °C. Vložte plech zpět do trouby a pečte 8 minut. Vyjměte z trouby - kousky by měly být z jedné strany zlatavé - a květák otočte. Na každý kousek květáku položte plátek sýra taleggio, plátek prosciutta a lžíci crème fraîche. Posypte ho strouhaným sýrem gruyère a vraťte do trouby. Pečte dalších 8 minut, nebo dokud květák nezezlátne a sýr se nerozpustí. Květák by měl být zcela měkký. Podávejte ihned s ochucenými listy rukoly nebo řeřichy..

vloženo 02.01.2022    zobrazeno 110x    verze pro tisk

Plněný květák

Pomerančovo-zázvorová brokolice

Prokolice po italsku

Sabji kofta
(Zeleninnové kuličky s omáčkou)

Smažené květákové noky

Smažený květák v sýrovém těstíčku

Smažený květák ve vinném těstíčku

Vařený květák s vinnou omáčkou

Zadělávaný květák

Zapékaná prokolice

Zapékaný květák s bramborem

Zapékaný květák se sýrem