cpt. Cook
 

Květákové krokety

Květákové krokety s houbami

Květákové placičky

Květákové placičky

Květákové placičky

Květákové placičky se sýrem

Květákové ragú

Květákové rizolety smažené

Květákové smaženky

Květákové smaženky

Květákové smaženky s houbami

Květákový mozeček

Květákový nákyp

Květákový nákyp

Květákový nákyp

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Květákový nákyp s brokolicí a rajčaty

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg květáku, 1/2 kg brokolice, 3 lžičky soli, 1/2  citrónu,

Na omáčku: 2 lžíce tuku, 2 rovné lžíce hladké mouky, 3/8 l mléka, 1/2  žervé rozmíchané s trochou mléka na hustotu smetany, sůl, mletý pepř, muškátový oříšek, 1/2  bobkový list, 6 dkg goudy, 150 dkg vyzrálých rajčat, tuk na vymazání kastrolu, worcestrová omáčka

zkopírováno z http://www.tacos.cz Očištěný květák uvaříme v osolené vodě, scedíme a dáme okapat. Opranou brokolici předvaříme 5 minut v osolené vařící vodě. Prolijeme ji studenou vodou a dáme ji také okapat.

www.tacos.cz Příprava sýrové omáčky: V hrnci rozehřejeme tuk, přidáme hladkou mouku a za stálého míchání ji chvíli podusíme. Potom po částech za stálého míchání přidáváme mléko a s mlékem rozšlehané žervé. Osolíme, okořeníme pepřem a strouhaným muškátovým oříškem. Přidáme bobkový list a na mírném ohni 10 minut vaříme za občasného zamíchání, aby se omáčka nepřipálila.

www.tacos.cz Sýr nahrubo nastrouháme, rajčata přelijeme vařící vodou, potom studenou, oloupeme je a nakrájíme na kousky. Do hlubokého kastrolu vymazaného tukem narovnáme na dno vrstvu brokolice a květáku a mezi to rozložíme kousky rajčat, osolíme a opepříme. Do horké omáčky vmícháme strouhaný sýr a kvedláme, dokud se nerozpustí. Omáčku osolíme, dochutíme pepřem, muškátovým oříškem a několika kapkami worcestru a citrónové šťávy. Nalijeme ji na zeleninu v kastrolu a v předehřáté troubě dorůžova zapečeme. Podáváme jako samostatný pokrm se salátem.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1575x    verze pro tisk

Květákový nákyp s rajčaty

Květákový paprikáš

Mozeček z brokolice

Pařížský zapečený květák